Infos

Engelse titel : Me, Myself and Mum
Geregisseerd door : Guillaume Gallienne
In de zalen vanaf: 20 november 2013
Speelduur: 85 minuten
Genre: Komedie
Land : Frankrijk (2013)
Originele taal: Frans

 Synopsis

"Alle jongens én Guillaume aan tafel", riep mijn moeder vroeger voor het eten gaan. Nog steeds neemt ze afscheid van me met "Dag lieve meid". Wie ben ik om mijn geweldige moeder tegen te spreken? Dus ga ik fier door het leven als de dochter van de familie. Tot lichte ergernis van vaderlief. En tot spot van de rest van de wereld. Al moet ik wel toegeven dat mijn zoektocht naar ware liefde hierdoor een avontuurlijk verhaal oplevert. 
 
Guillaume Gallienne is als theateracteur lid van de prestigieuze Academie Française. Maar hij was ook te zien in films, zoals 'Marie-Antoinette' van Sofia Coppola en 'Fauteuils d'orchestre' van Danièle Thompson. 'Les garçons et Guillaume à table', zijn debuut als cineast, is een adaptatie van een eigen one-man-show, waarmee hij furore maakte in het Parijse theater. 
 
Sinds de première van de film op het Festival van Cannes, wordt 'Les garçons et Guillaume à table' over de hele wereld bedolven onder de staande ovaties en de prijzen. Naast Guillaume Gallienne, die zowel de rol van zichzelf als die van zijn moeder voor zijn rekening neemt, vinden we ook nog André Marcon, Françoise Fabian, Nanou Garcia en Diane Kruger in de voornaamste rollen.

 Meningen

 Al het nieuws over "Guillaume et les Garçons"

Het Festival van Namen maakt 6 nieuwe titels bekend! - Actueel
Actueel

Het Festival van Namen maakt 6 nieuwe titels bekend!

De 28e editie van het Internationaal Festival van de Franstalige Film (FIFF) loopt van 27 september tot 4 oktober 2013. Elk jaar stelt het Festival van Namen om en bij de 150 films voor uit alle hoeken van de francofonie, van Frankrijk tot Quebec, inclusief Roemenië, Afrika, Libanon, Zwitserland,... Verder lezen...

 Andere films nu in de bioscoop...

L'Innocent - Drama, Komedie
3
12 oktober 2022
12 oktober 2022

L'Innocent

Drama, Komedie Regie: Louis GarrelMet: Roschdy Zem, Anouk Grinberg, Noémie Merlant,...Abel panikeert wanneer hij verneemt dat zijn moeder Sylvie, een zestiger, op het punt staat te trouwen met een gevangene. Met de hulp van Clémence, zijn beste vriendin, zal hij alles doen om zijn moeder te beschermen. Maar de ontmoeting met Michel, zijn nieuwe stiefvader, zou Abel wel nieuwe... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: