'Don Jon', 'Carrie', 'Thanks for Sharing', ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Ook deze week bieden we u een overzicht en helpen we u met de juiste keuze te maken! Sidderen en beven van angst en hartelijke lachbuien, ook deze week is er voor ieder wat wils! Here we go!

We beginnen met ‘Don Jon’, de eerste film van Joseph Gordon-Levitt als regisseur. De plot: Jon Martello is een rasversierder, verslaafd aan porno. Totdat hij Barbara ontmoet, een ietwat ouderwetse jonge vrouw, die nog lijkt te geloven in de liefde zoals die enkel in romantische films bestaat, ... en daar denkt u al te weten wat volgt: of het gaat hier om een vertrouwde komedie of het gaat hier om melige romantiek waar ze elkaar niet kunnen uitstaan in het begin en op het einde worden ze verliefd op elkaar... toch niet! 'Don Jon' is een intelligente film met echte personages.

We gaan verder op dit thema van seksverslaafden in ‘Thanks for Sharing’. Drie verschillende verhalen over seksverslaafde personages, vertolkt door Mark Ruffalo, Gwyneth Paltrow en Tim Robbins. We zouden ‘Thanks for Sharing’ een dramady kunnen noemen, maar het comedy element is hier niet echt voelbaar. Gezien het onderwerp (dat blijkbaar “in” is deze week) betreuren we een beetje het kuise Hollywoodaspect en het gemis aan diepgang. Tim Robbins en Mark Ruffalo leveren desalniettemin puike prestaties.

Nestel u in uw zetel en zet uw popcornemmer alvast op uw hoofd: de zeer sympathieke ‘Carrie’ is terug! Herinnert u zich? De verfilming van Stephen King's roman door Brian de Palma? Inderdaad, Hollywood heeft eens te meer gekozen om hier een remake van te maken en deze keer is de plaats in de regiestoel behouden voor Kimberley Peirce. Niet zo gemakkelijk om in De Palma’s voetsporen te treden. Deze 'Carrie' is wat te zeer gemoderniseerd en doet wat denken aan scary teenage movies... Peirce slaagt er niet eens in ons bang te maken.

Een thriller komt onze topselectie afsluiten: ‘Paranoia’. Harrison Ford lijkt zich wat te vervelen en schittert op zijn oude dag opnieuw in talrijke films (o.a. ‘Ender’s Game’). Dit spionageverhaal mist jammer genoeg wat aan inhoud. En hoofdrolspeler Liam Hemsworth klinkt wat als een leeg vat. Entertainend, maar niet echt memorabel...

De kerstboom staat terug op de Brusselse Grote Markt, een echte deze keer! Hoera! Kerst nadert met rasse schreden en daar horen natuurlijk ook cadeautjes en magie bij. Voor de klinderen blijft het een magisch feest en de fijnste tijd van het jaar. Met veel plezier zullen ze gaan kijken naar ‘L’Apprenti Père Noël et le Flocon Magique’. Het vervolg van ‘L’Apprenti Père Noël’ neemt u mee op de avonturen van Nicolas, 7 jaar, die voor het eerst de taak van de Kerstman op zich neemt.

En om onze cinereview mooi traditioneel af te sluiten: een Franse komedie:, ‘Les garçons et Guillaume, à table !’. Guillaume Galienne (acteur, auteur en regisseur) brengt ons zijn filmadaptatie van zijn one-man-show. Een hilarische komedie over een toch niet zo hilarisch onderwerp: identiteitsverwarring. Aan tafel dus! En kom mee genieten van dit filmpareltje!

Ook nog op het programma deze week: de Belgische film ‘Baby Balloon’ van Stefan Liberski, een coming of age film met rock’n’roll op de achtergrond, ‘L’inconnu du Lac’ waarin Franck en Michel een passionele, maar ook gevaarlijke, liefde delen en ‘La Danza de la Realidad’, de biografie van Chileen Alejandro Jodorowsky.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: