J.K. Rowling ligt opnieuw onder vuur - Actueel Cinema

   - 

J.K. Rowling ligt weer onder vuur voor transfobie. In haar nieuwste boek 'Troubled blood', dat ze schreef onder het pseudoniem Robert Galbraith, is de slechterik van dienst een man die zich verkleedt als vrouw tijdens het plegen van misdaden. 

Na een negatieve recensie kreeg de 'Harry Potter'-schrijfster bakken kritiek over zich heen. Zo ging al snel de hashtag #RIPJKRowling viral, omdat ze volgens velen haar eigen carrière om zeep helpt. De 55-jarige Britse bevond zich eerder dit jaar al in een storm van kritiek vanwege uitspraken over genderidentiteit.

In juni werd ze ervan beschuldigd in een tweet transfobe uitspraken te hebben gedaan over transgenders. Zo haalde ze ook toen de woede van veel internetgebruikers op de hals. Ook acteur Daniel Radcliffe, die Harry Potter vertolkt in de gelijknamige films, voegde zich bij de critici. "Transvrouwen zijn vrouwen," benadrukte hij. "Elke verklaring van het tegendeel wist de identiteit en waardigheid van transseksuelen uit." (Belga / Belga)

© Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: