'The Equalizer', 'Saint Laurent', 'The Prince', ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Zoals iedere week bieden we u deze keer ook weer een overzicht op de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste keuze. Actie, thriller, komedie, ... u vindt deze week weer een plethora aan films in de bioscoop.

We beginnen met The Equalizer, een bloedstollende thriller van Antoine Fuqua met Denzel Washington in de hoofdrol. Het verhaal is dat van Mc Call, een vroegere spion die zijn dood geënsceneerd heeft om een rustig leven te kunnen leiden in Boston. Wanneer hij uiteindelijk uit zijn eigen opgelegde rust terugkeert om een jonge prostituee te redden wordt hij geconfronteerd met een uiterst geweldadige Russische bende. Vanaf heden zal iedereen met een probleem die niet weet tot wie zich te keren kunnen rekenen op Mc Call, de Equalizer. In deze film is het niet zo eenvoudig om te weten wie te slechterik of de goede is, gezien beide kampen dezelfde methodes gebruiken. The Equalizer is een thriller die de toeschouwer naar adem doet snakken. Wel blijft het bloederige element meer nazinderen dan de originaliteit.

Het leven van couturier Yves Saint Laurent is voor de tweede maal dit jaar te zien op het grote scherm in Saint Laurent. Deze keer is het regisseurt Bertrand Bonello die zich aan de opdracht waagt. De film start goed met de gefeutreerde atmosfeer uit de ateliers van de meester, hij ontspoort echter heel snel om zich meer te focussen op de minpunten en andere verslavingen van de artiest. Uiteindelijk komt men enkel meer te weten over zijn voorliefde voor drugs en gerelateerde middelen dan over wat het leven van Saint Laurent echt was. We bemerkten echter de uitstekende presaties van de acteurs, of dat dat nu die is van Gaspard Ulliel in de titelrol of die van Jérémie Renier in die van Pierre Bergé.

The Prince vertelt ons het verhaal van Paul (Jason Patric), een gepensioneerde huurmoordenaar die ooit gewerkt heeft voor de maffia en die zich verplicht ziet terug naar Las Vegas te keren als gevolg van de verdwijning van zijn dochter. Zelfs als lijkt de cast aanlokkelijk, met Jason Patric, Bruce Willis en John Cusack, toch moet u zich niet laten misleiden! The Prince is niet de actiefilm van het jaar! De actie mist aan ritme en de personages hebben geen enkele diepgang. Regisseur Brian A. Miller tracht het goed te maken met hier en daar een in bloed doordrenkte actiescène, maar het heeft geen effect.

The Drop is de cinematografische bewerking van Animal Rescue, van Dennis Lehane. Regisseur Michael Roskom heeft aan de auteur carte blanche gelaten voor de herwerking van het script, en daar heeft hij goed aan gedaan. The Drop is een authentieke “noir” politiefilm, gedragen door acteurs als Tom Hardy, Matthias Schoenaerts of wijlen James Gandolfini. Het basisidee is eenvoudig maar origineel: “Een barman uit New York redt een verwaasloosde puppy uit een vuilnisbak en hierdoor wordt hij het doelwit van diens gewelddadige en mentaal onstabiele eigenaar. Op hetzelfde ogenblik bevindt hij zich temidden van een complot dat zich afspeelt in de door de maffia gecontroleerde bar waar hij werkt.” Een goed en pretentieloos bioscoopmoment...

Elle l’adore is de Franse komedie van de week. Het verhaal: “Muriel is schoonheidsspecialiste én een zeer grote fan van de superpopulaire Franse charmezanger Vincent Lacroix. Ze is dan ook compleet overdonderd als Vincent in het holst van de nacht voor haar deur staat op zoek naar hulp. Hij moet dringend af van een heel bijzonder pakket in de koffer van zijn auto: het lichaam van zijn overleden vriendin. Muriel stelt verder geen vragen en schijnbaar achteloos aanvaardt zij de delicate opdracht.”

Verder staan er nog twee films voor het jongere publiek op het programma. De eerste is Pijnstillers van Tessa Schram. “Casper (Gijs Blom) heeft zijn vader nooit leren kennen en woont alleen met zijn moeder (Birgit Schuurman). In zijn vrije tijd zit hij het liefst achter de piano.  Hij is dan ook superblij als hij wordt gekozen om pianist te worden in een jeugdorkest. Het goede nieuws wordt echter snel overschaduwd door slecht nieuws: zijn moeder blijkt ernstig ziek. Ze heeft kanker. Bang voor wat er met haar kan gebeuren besluit hij met zijn beste vriend Pim (Massimo Pesik) zijn vader te gaan zoeken. Die blijkt dichterbij te zijn dan hij kon vermoeden...”

Voor de ietwat jongere rakkers is er Sputnik (Spoetnik): “Een avontuurlijk verhaal over wat er echt gebeurde op 9 November 1989, de dag dat de "Berlijnse Muur" werd neergehaald. Voor de 10-jarige Frederike is oktober 1989 rampzalig gestart. Haar geliefde oom Mike wordt verbannen uit Oost-Duitsland (DDR) en moet het land binnen de 48 uren verlaten. Geïnspireerd door haar idool, Kapitein Kirk uit Startrek, besluit Frederike samen haar vriendjes Jonathan en Fabian, om een teletijdmachine te bouwen zodat ze zichzelf naar West-Berlijn kan teleporteren om haar oom te bezoeken. Zal dit experiment lukken ?”

Last but not least zijn de films Bloedlink en Yam Dam. Bloedlink is een Nederlands film, geregisseerd door Joram Lürsen. Het verhaal: "De jonge, knappe Rico (Marwan Kenzari) en de norse Victor (Tygo Gernandt) hebben als ex-gedetineerden een waterdicht plan uitgewerkt voor de ontvoering van de 25-jarige Laura Temming (Sarah Chronis). Met deze kidnapping willen ze de slag van hun leven slaan. Als zij Laura op klaarlichte dag in een bestelbus meesleuren en vasthouden in een flat, starten niet veel later de onderhandelingen over het losgeld met Laura's rijke vader. Gaandeweg verschuift de onderlinge machtsverhouding tussen Laura en haar kidnappers Rico en Victor in hoog tempo. Wie is nu eigenlijk de dader en wie het slachtoffer?". De Belg Vivian Gofette brengt ons Yam Dam, over een Luxemburgse dierenarts die een school tracht te bouwen in Afrika. Het leven is eentonig, tot hij op een dag Fautine ontmoet... Yam Dam stelt onze relatie met de ontwikkelingslanden in vraag.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

James Gunn pakt Superman aan - Actueel
Actueel

James Gunn pakt Superman aan

Het is officieel, het hoofd van DC Comics heeft op Twiter aangekondigd dat hij het script zal schrijven en de nieuwe Superman: Legacy film zal regisseren! Verder lezen...
65: kunnen we nog dinofilms maken na Jurassic Park? - Making of
Making of

65: kunnen we nog dinofilms maken na Jurassic Park?

Door de scenaristen van A Quiet Place aan het roer te zetten van deze futuristische productie, probeert Sony zijn neus op te halen voor de wereldwijde Jurassic Park-franchise. Zal dit een kans zijn om het genre nieuw leven in te blazen? Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: