'A Million Ways to Die in the West', 'Les Vacances du Petit Nicolas', 'Step Up 5', ... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Net zoals iedere week bieden we u een overzicht van de recentste filmreleases. De vakantie is volop bezig, we hebben zin in zon, zee en strand, als het weer nu nog maar meewilde! Niet getreurd! U kan nog steeds terecht in uw geliefde bioscoop voor de leukste films!

We beginnen met de langverwachte komedie van Seth MacFarlane: A Million Ways to Die in the West. De vader van Ted brengt ons het verhaal van Albert die zich terugtrekt uit een schiet gevecht en daardoor verlaten wordt door zijn vriendin. Daarop rijdt er een mooie, mysterieuze vrouw de stad binnen die hem zal helpen zijn moed terug te vinden. Er ontstaat een romance tussen de twee, maar wanneer de echtgenoot van de vrouw, een beruchte "outlaw", op het toneel verschijnt moet Albert al snel zijn moed bijeenrapen om zich te bewijzen. Een  absurde komedie zoals we ze graag hebben. Enige minpuntje is het liefdesverhaal tussen de twee protagonisten dat net wat te serieus is voor de rest van het verhaal.

Laurent Tirard neemt u mee naar het strand voor de nieuwe avonturen van Le Petit Nicolas. Les Vacances du Petit Nicolas (Kleine Nicolaas gaat op Vakantie) neemt ons met zijn nostalgisch kleurenpalet terug mee in de tijd en slaagt er in het eerste luik te overtreffen (wat niet veel sequels gegund is). We laten ons meevoeren door dit schattige jongetje en zijn sabotageplannen voor zijn “geforceerd huwelijk” dat zijn ouders hem willen opleggen, dat is toch wat hij gelooft. Les Vacances du Petit Nicolas is een echte madeleine van Proust voor de groten en brengt heel wat frisheid voor de kleintjes.

Een hele andere stijl is Step Up 5: All In. Misschien wel een aanrader voor uw tiener thuis. Het vijfde luik van de saga bevat nog meer dans en duivelse choreografieën. Het verhaal: “Street dancer Sean (Ryan Guzman) trekt van Miami naar Hollywood om het te maken als danser. Al snel ontdekt hij dat de wereld van de professionele dans bikkelhard is. Wanneer hij een nieuwe dance crew vorm met de mooie maar koppige Andy (Briana Evigan) en de getalenteerde Moose, krijgt hij eindelijk de kans om zijn dromen waar te maken. Ze worden geselecteerd voor een populaire reality TV show. De inzet van de wedstrijd: een contract van drie jaar in het glitterende Las Vegas. Maar de weg naar succes is niet gemakkelijk : vriendschappen staan onder druk, de concurrentie is moordend en Ryan dreigt uit het oog te verliezen waar het allemaal om draait: zijn passie voor dans...” Origineel is het niet echt, maar de fans zullen zeker verheugd zijn...

Palo Alto, gebaseerd op het eerste boek van James Franco werd geregisseerd door Gia Coppola en voert ons mee in het leven van Teddy, April, Fred en Emily, tieners uit de Californische suburbs van Palo Alto.  Uit verveling wagen ze zich aan gevaarlijke spelletjes en proeven ze van de verboden vruchten van het leven. Zullen ze slagen in de overgang naar hun volwassen leven? Met deze kroniek van een gepriviligieerde jeugd maar Gia Coppola een gracieuse entrée in de grote filmfamilie.

A Toute Epreuve is een Franse komedie geregisseerd door Antoine Blossier. Het verhaal: In het lyceum Le Corbusier is Greg Mollet niet de beste student, integendeel zelfs, tot dat de mooie Maeva in zijn klas komt. Het is grote liefde. Ze willen zelfs samen naar Londen vertrekken het volgende jaar. Maar daarvoor heeft Greg een beurs en dus de vermelding “Très bien” (“zeer goed”) nodig op zijn bac. Hoe gaat hij dat doen? Meer werken? Dat is nu niet meer mogelijk. Het beste zou zijn van de onderwerpen te stelen voor het examen...” Een brave komedie die zich vooral toespitst op de jongeren.

We eindigen met Una Via a Palermo. Deze dramatische komedie focust zich op twee personages met sterke persoonlijkheden. Het verhaal: “Rosa en Clara zijn op weg met de auto naar een bruiloft in Palermo. Tijdens een ruzie slaan ze een smalle zijstraat in en komen ze klem te staan tegenover een andere auto. Deze is tot de nok toe gevuld met een lokale familie en Samira, een oudere dame, aan het stuur. Beide auto's weigeren te keren en de ander te laten passeren. In no-time is het incident aanleiding tot een ware volksopstand.”

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: