'The Rover', 'Oculus', 'The Homesman', ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Zoals iedere week bieden we u ook deze keer weer een duidelijk overzich op de meest recente releases. De zon is in het land, de vakantie komt alsmaar dichterbij en de wereldbeker ook... wat kan een mens nog meer wensen? Een goede film misschien?

We beginnen met The Rover, de tweede film van regisseur David Michôd. De plot: "The Rover speelt zich af in de Australische woestijn in een gevaarlijke nabije toekomst. Eric heeft alles en iedereen achtergelaten. Wanneer zijn auto, zijn laatste bezit, gestolen wordt door een bende gevaarlijke criminelen, gaat Eric in de achtervolging. Daarbij krijgt hij hulp van Reynolds, het naïeve bendelid dat achtergelaten werd in de bloederige chaos van hun laatste ontsnapping." Donkerder kan niet! Geweld is onminpresent in deze film en wanneer we erover nadenken beseffen we dat deze pseudo-futuristische wereld zich niet zo ver van de onze bevindt. Robert Pattinson laat zijn vampierencape achter en het staat hem goed. Hij zet waarachtig de rol van verlaten boef neer. David Michôd is een regisseur die we van heel dicht zullen moeten volgen.

Goed nieuws voor de liefhebbers van rillingen, deze week staat ook Oculus op het programma. "Jaren na de dood van hun ouders ontdekken Tim (Brendon Thwaites) en Kaylie Russell (Karen Gillan) de oorzaak van deze familietragedie. Een vervloekte spiegel die de afgelopen 300 jaar een spoor van bloed en verderf heeft gezaaid. Kaylie heeft tijdens Tims jarenlange verblijf in een psychiatrisch ziekenhuis onderzoek gedaan naar de aanleiding van het ongeluk. Om de strijd aan te gaan met het kwaad, zullen ze de angstaanjagende waarheid over hun verleden onder ogen moeten komen. De enige manier waarop dit kan, is door de confrontatie aan te gaan met de demoon die in de spiegel huist. Terwijl ze achterna gezeten worden door helse geesten en onverklaarbare verschijnselen, komen Kylie en Tim erachter dat hun familiegeschiedenis bestaat uit geweld, leugens.....en moord!" Heel een boterham! Mike Flanagan doet beroep op een klassieker uit het horrorgenre: de spiegel en de kwaadaardige wereld die erachter schuilt. Mijnheer Flanagan drijft de spanning op tot het maximum en dat allemaal zonder een overdosis aan bloed. Het einde valt jammer genoeg wat tegen in vergelijking.

Tommy Lee Jones keert terug achter de camera in The Homesman. Hij blijft, net als bij zijn eerste film, The Three Burials of Melquiades Estrada, in de wereld van de Western en omringt zich met talentvolle actrices. Deze roadtrip over een pioniersvrouw die moet waken over drie gekke vrouwen en een landloper is een adaptatie van het boek van Glendon Sawrthout. We vallen al snel voor de charmes van de film en we vergeven hem al snel het eerste, wat onsamenhangende, halfuurtje.

In Starred Up duiken we onder in de gevangeniswereld. De film van de Britse regisseur David Mackenzie is zonder franjes of verfraaiingen. Als toeschouwer voelt men zich stilaan ook steeds meer opgesloten en men vreest het ergste voor protagonist Eric Love, magistraal vertolkt door de jonge Jack O'Connell.

Ugly is een Indiaanse thriller waarin het Indië van vandaag keihard wordt weergegeven. In Ugly wordt de spanning hoog opgedreven en we bevinden ons mijlenver van het goud en de glitter van Bollywood. Het verhaal gaat over de verdwijning van een klein meisje in de straten van Bombay en de ouders en naasten die hun verantwoordelijkheden niet willen nemen, in plaats van naar haar te gaan zoeken... Zwartgallig, zonder toegevinen en indrukwekkend!

We sluiten naar goede gewoonte af met wel twee Franse komedies. Sous les jupes des filles is een kroniek over de hedendaagse vrouw, maar we vallen al snel in het cliché van de hysterische en onbesliste vrouw die nog steeds op haar prins wacht. Amour sur Place ou à Emporter is een komedie van Amelle Chahbi. Een generatiefabel met fast-food op de achtergrond, niets nieuws en niets hilarisch ook. Gelukkig slagen de twee hoofdrolspelers er in de boot te redden.

Ook nog op het programma deze week: Return to Homs. De film werd op drie jaar tijd opgenomen in Homs in Syrië en volgt het lot van twee jonge mannen. Allebei worden ze geleid door hun dromen over vrede en pacifisme, de gebeurtenissen gaan hen nochtans verplichten tot heel andere keuzes.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

Return to Homs

Return to Homs

 Regie: Talal DerkiDe Syrische stad Homs was een van de vroegste verzetshaarden tegen president Bashar al-Assad. Aanvankelijk strijden de revolutionairen via vreedzaam protest maar naarmate de het leger harder optreedt en de levendige miljoenenstad langzaamaan in een spookstad verandert, neemt ook het verzet de... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

Alec Baldwin voelt zich noch schuldig, noch verantwoordelijk - Actueel
Actueel

Alec Baldwin voelt zich noch schuldig, noch verantwoordelijk

Alec Baldwin heeft in een interview met de Amerikaanse nieuwszender ABC gezegd dat hij zich niet schuldig of zelfs verantwoordelijk voelt voor de dood van een cameravrouw op de filmset van "Rust". De acteur beweert dat hij de trekker van de revolver die het fatale schot loste niet overhaalde en dat... Verder lezen...
Film 'Bovary' krijgt vijf nominaties voor filmfestival Milaan - Actueel
Actueel

Film 'Bovary' krijgt vijf nominaties voor filmfestival Milaan

De film 'Bovary' van Jaco Van Dormael is vijf keer genomineerd voor het filmfestival van Milaan. Het gaat om een verfilming van het gelijknamige theaterstuk van Michaël De Cock dat nog steeds door ons land tourt. Maaike Neuville en Koen De Sutter nemen zowel in de film als in de theaterversie de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: