'The Amazing Spider-Man 2', 'Need for Speed', 'Tom à la Ferme', ... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Naar goede gewoonte bieden we u ook deze week weer een klaar overzicht op de meest recente releases en helpen we u met het maken van de beste keuze. Fan van chocolade? Reden te meer van uw lekkere paaseitjes voor een goede film te verorberen.

Opgelet! De spinnenman is terug! Marc Webb is terug met ‘The Amazing Spider-Man 2’ en er wacht u een hele verrassing! Inderdaad, het gaat hier dan misschien wel om een sequel, maar het niveau is een stuk hoger dan het eerste luik. Deel één was eigenlijk maar een soort van appetizer, een voorproefje op wat komen ging, ‘The Amazing Spider-Man 2’ is duidelijk het hoofdgerecht. Het verhaal neemt een heel andere draai en wij smullen er volop van. De amateurs zullen smullen van onze superheld. En dat belooft dan weer voor het derde luik.

Need for Speed’, de filmadaptatie van de bekende game heeft alle karakteristieken van een autofilm: een verhaal dat er niet echt een heeft, een oppervlakkig acteursspel en vette wagens die aan volle snelheid doorheen de actiescènes razen. Aaron Paul (Breaking Bad) doet zijn eerste poging op het grote scherm en is jammer genoeg niet helemaal geloofwaardig in zijn rol van streetracer, net uit de gevangenis en uit op wraak. Uiteindelijk blijken de echte sterren van de film de wagens te zijn, maar dat is toch wat magertjes om de toeschouwer met zich mee te krijgen.

Xavier Dolan, de jonge Canadese regisseur komt terug met de bewerking van het stuk ‘Tom à la Fèrme’, geschreven door Michael Marc Bouchard. Het jonge wonderkind (van amper 25 jaar) lanceert zich deze keer in een thriller en zit hier zowel in de regisseursstoel als voor de camera. De spanning is te snijden en de zwarte humor mist hier ook niet, weer eens een mooie overwinning voor de heer Dolan.

A Promise’ van Patrice Leconte vertelt ons het onmogelijke liefdesverhaal tussen een jonge secretaris, afkomstig van een bescheiden familie, en de vrouw van zijn baas. Het verhaal speelt zich af in 1912. Een romantische huis-clos die gruwelijke veel aan passie ontbreekt, terwijl de twee protagonisten gek op elkaar zouden moeten zijn. Er is geen chemie tussen de twee acteurs en dat is jammer genoeg voelbaar op het scherm. 

 

Om te eindigen... u weet het ondertussen al... brengen we u deze keer niet één maar twee Franse komedies. De eerste is ‘Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu’ en dus ook de terugkeer van Christian Clavier. Het verhaal: “Claude en Marie Verneuil, afkomstig van een rijke bourgeoisie familie, zijn ouders van het genre “vieille France”. Hun oudste dochter trouwt met een moslim, hun tweede een jood en hun derde een Chinees. De hoop van één van hen te zien trouwen voor de kerk vestigt zich bijgevolg helemaal op de jongste, die net, het moest lukken, een katholiek ontmoet heeft.” Het thema is hier natuurlijk gemengde huwelijken, ‘Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu’ prijst de tolerantie aan, zonder al te moraliserend over te komen. Als u uw lachspieren nog eens wilt trainen bent u op de goede plek.

De tweede Franse komedie is ‘Babysitting’, over de avonturen van Franck die zich verplicht zit op Remy te babysitten, het verwende joch van zijn baas Marc Schaudel. Natuurlijk gaat niets lopen zoals gepland en gaat er een gigantisch feest doorgaan in het huis van de Schaudels. Ja, u voelt het al aankomen, het gaat hier een beetje richting ‘Project X’ uit. Het scenario is natuurlijk niet één van de meest originele maar de grappen slagen er gelukkig  toch nog  in om een glimlach op ons gezicht te toveren.

 

Ook nog op het programma deze week: ‘African Safari’. Ben Staessen, de koning van de 3D neemt ons mee op avontuur doorheen Afrika. Het voelt bijna aan alsof we zelf ook mee op reis zijn, en terwijl leren we ook nog bij over de verschillende eco-systemen die het telkens dienen op te nemen tegen de onophoudelijke  agressies van de mens. ‘Sacro GRA’ is de laatste documentaire van Gianfranco Rosi. Deze keer buigt de regisseur zich over zijn eigen land, en voornamelijk over de parallelle wereld van GRA en diens inwoners, de GRA is de grote ring rondom de stad Rome.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

African Safari

African Safari

 Regie: Ben StassenPaul de Leeuw neemt je mee op een spectaculaire 3D-safari door de mooiste gebieden van Afrika. Van de prachtige zandduinen van Namibië via het wonderlijke natuurgebied rondom de Ngorongoro krater naar de adembenemende Victoria watervallen. Op deze onvergetelijke reis sta je ook in oog met leeuwen,... Verder lezen... Programmatie
Trailers
Sacro Gra

Sacro Gra

 Regie: Gianfranco RosiNa het Indië van de Varanasi bootmensen, de Amerikaanse woestijn van de outlaws en het Mexico van de huurmoordenaars, besloot Gianfranco Rosi het verhaal te vertellen over een stukje van zijn eigen land. Twee jaar lang reed hij rond in een bestelwagen en filmde op Rome's grootste ring - Grande... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: