Pompeii: it's not over 'till it's over! - Bespreking Cinema

   - 

Vergeet alles wat u ooit geleerd heeft over de historische evenementen die plaatsvonden aan de kust van Campanië in 79 na Christus. De film van Paul W.S. Anderson (Death Race, The Three Musketeers en Alien vs Predator) is allesbehalve een geschiedenisles, het is uitgewerkt entertainement gebaseerd op historisch feiten met de obligatoire ingrediënten van het peplumgenre.

Onze held, Milo genaamd (Kit Harington, Jon Snow in de serie Game of Thrones), is gladiator. Hiertoe gedwongen na het afslachten van zijn familie door de Romeinen. In Pompeï, waar hij zopas naar uitgestuurd werd, maakt hij kennis met een schone en edele jonge dame, dewelke zeker niet ongevoelig is voor zijn duistere charme. Jammer genoeg is ze voorbestemd te moeten huwen met een gezant van de keizer... die toevallig ook de verantwoordelijke is van al het ongeluk van onze held.

Het is duidelijk dat de meeste moeite werd gestoken in de visuele effecten. De toeschouwer krijgt er meer dan waar voor, onder andere – u weet het al – wanneer de vulkaan zich manifesteert. Maar daarop worden de personages, die dit (liefdes)verhaal toch wat horen te animeren, vooral archetypes die wat aan menselijkheid ontbreken. En met dewelke we dus ook maar moeilijk kunnen meeleven.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Pompeii

Pompeii

Actie, Drama  Regie: Paul Anderson Met: Kit Harrington, Emily Browning, Jared Harris,... De film vertelt het verhaal van Milo (Kit Harington), een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia (Emily Browning), de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat zij al vergeven is aan een corrupte Romeinse senator (Kiefer Sutherland) en dat hijzelf verkocht... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: