Jack Ryan: Shadow Recruit - Bespreking Cinema

   - 

Er zijn wel meer vragen door je hoofd schieten wanneer de aftiteling van Jack Ryan: Shadow Recruit over het bioscoopscherm rolt maar de voornaamste is toch: wie heeft in hemelsnaam het onzalige idee gehad om de regie toe te vertrouwen aan Kenneth Branagh?

Ik ga niet ontkennen dat de man al degelijke films gemaakt heeft, maar die situeerden zich toch eerder in de Shakespeare-bewerkingen dan in de blockbusterhoek. En kom nu vooral niet af met Thor, want daarmee bewijs je enkel mijn gelijk.

Jack Ryan: Shadow Recruit is een poging om de CIA-held uit de romans van Tom Clancy een nieuwe cinemacarrière te geven. Dat zal op zich geen slecht concept zijn als je ziet hoe geheime agenten, inlichtingendiensten en andere schimmige overheidsfuncties weer in het nieuws zijn.

Het deeg mag dan zeer kneedbaar lijken, Branagh bakt er weinig van. Het eigenaardige is dat hij als acteur wel toont hoe het moet. In de rol van Russische schurk straalt hij zonder veel grote gebaren intelligente dreiging uit, als regisseur zwiert hij zonder aanwijsbare reden met de camera alsof hij problemen heeft met zijn evenwichtsorgaan.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Jack Ryan : Shadow Recruit

Jack Ryan : Shadow Recruit

Actie, Thriller  Regie: Kenneth Branagh Met: Chris Pine, Kevin Costner, Keira Knightley Ex-marinier Jack Ryan (Chris Pine) wordt gerecruteerd door CIA agent William Harper (Kevin Costner) en gaat undercover als financieel analist op Wall Street. Wanneer hij stuit op verdachte transacties, die mogelijk wijzen op een grootschalig complot, reist hij af naar Moskou. Daar ontdekt hij dat... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: