Les Chevaux de Dieu: een andere manier om te kijken naar radicale islamieten - Review Cinema

   - 

Op 16 mei 2003 werd de stad Casablanca dooreengeschud door 5 aanslagen. Regisseur Nabil Ayouch (Ali Zaoua, My Land,…) baseerde zich op een van die aanslagen om het portret te schilderen van een paar van de protagonisten die betrokken waren bij de kamikazedaad.

Hij gaat hiervoor tientallen jaren terug in de tijd en confronteert ons met het moeilijke dagelijkse bestaan van de families die leven in de krottenwijken rond Casablanca. Hier, op deze universele plek, die synoniem staat voor armoede en eenzaamheid, leven de mensen die verstoten zijn door de rijkeren. In het midden van deze broeihaard van frustraties komen de islamitische “broeders” jongeren inlijven. Geleidelijk aan nemen ze de plaats in van hun familie, van de leraren die ze nooit hadden. Maar dan, middenin deze broederlijke “liefde” en gerichte opvoeding, wordt de onvermijdelijke kiem van geweld gezaaid, en krijgen de jongeren te horen dat martelaars de verlossing wacht. 

Les Chevaux de Dieu is een uitstekende film, die een helder verhaal vertelt. Deze uitgave van Cinéart is voor de gelegenheid aangevuld met een interview met de regisseur en een ‘making of’.

 

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Les Chevaux de Dieu

Les Chevaux de Dieu

Drama  Regie: Nabil Ayouch Met: Abdelhakim Rachid & Abdelilah Rachid De 10 jarige Yachine leeft met zijn familie in de sloppenwijk van Sidi Moumen in Casablanca. Zijn moeder Yemma leidt zo goed als ze kan de familie: een depressieve vader, een broer in het leger, een andere broer bijna autistisch en een derde, de dertienjarige Hamid, een kleine straatrebel en... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: