"The Hunger Games: Catching Fire", "The Immigrant", "Avant l'hiver"... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse cinereview! Ook deze week helpen we u op weg bij het maken van de beste filmkeuze! Deze woensdag staan er zowel intimistische films als grote hollywood blockbusters op het programma.

We beginnen met The Hunger Games: Catching Fire, het nieuwe luik van de franchise waarin het grote publiek Jennifer Lawrence heeft ontdekt. De plot: Katniss Everdeen is veilig en wel terug thuis na het behalen van 74ste editie van de Hunger Games, samen met haar partner Peeta Mellark.. Gezien ze gewonnen hebben worden ze eens te meer verplicht hun familie en vrienden achter te laten voor een overwinningstournee doorheen alle districten. Gedurende haar reis voelt Katniss dat er de eerste kiemen voor een revolutie stilaan aan het groeien zijn, maar The Capitol van Panem beoefend een absolute macht uit op de districten terwijl President Snow de 75ste editie van de Hunger Games aan het voorbereiden is, de derde Quarter Quell.

Vervolgens is er The Immigrant, de nieuwe film van James Gray die zich afspeelt aan het begin van de jaren 20, 1921. Ewa en haar zus Magda verlaten Polen, hun geboorteland, voor het beloofde land in New York. Eens aangekomen op Ellis Island wordt Magda, getroffen door turberculose, in quarantaine gezet. Ewa, alleen en verloren, komt in contact met Bruno, een pooier zonder scrupules. Wanneer ze kennis maakt met Orlando, de neef van Bruno en een illusionist, krijgt ze terug meer vertrouwen en hoop op beter dagen. Maar dat is zonder de jaloezie van Bruno gerekend... In de cast vinden we zeer, zeer, grote namen terug, onder andere Marion Cotillard, Joaquin Phoenix en Jeremy Renner.

Frankrijk is deze week ook weer aanwezig met Avant l’hiver, de laatste film van Philippe Claudel waarin we Daniel Auteuil en de perfecte Kristin Scott Thomas kunnen bewonderen. Paul is een neurochirurg van zestig jaar, gehuwd met Lucie. Hun geluk is niet te vergelijken. Maar op een dag beginnen de rozen te vergaan, de dag waarop Lou, een jonge vrouw van twintig, telkens het pad van Paul kruist. Nu pas komt het ware gelaat van iedereen naar boven : is iedereen echt zoals ze zich voordoen ? Is het leven van Paul en Lucie echt zo geweldig en perfect ? Wie liegt er en wat is waarheid ? Is er nog tijd, nu, net voor de winter van het leven, om geheimen te onthullen ? Wie zijn de monsters en wie zijn de heiligen ?

Last but not least op ons lijstje is The Way, Way Back, waarin we Steven Carell kunnen bewonden aan de zijde van Liam James, Sam Rockwell en Toni Collette, geregisseerd door Nat Faxon en Jim Rash. Duncan, een gesloten jongeman die slecht in zijn vel zit, voorspelt de zomer niet zo veel geweldigs, gevangen tussen zijn moeder, Pam, haar autoritaire vriend, Trent, en diens dochter, Steph. Maar gelukkig is er ook Owen, de directeur van het recreatiepark Water Wizz. Dankzij zijn vriendschap vol verrassingen en spontaniteit gaat Duncan er in slagen wat meer open te worden naar de buitenwereld toe. Die zomer gaat Duncan nooit meer vergeten...

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: