The Way, Way Back - Bespreking Cinema

   - 

Een 14-jarige jongen die nog schuchterder is dan een 'die hard' muurbloem beleeft een verschrikkelijke zomer. Zijn moeder is samen met een kerel die hem constant vernedert.

Samen met diens onuitstaanbare dochter verblijven ze in een verschrikkelijk kuststadje. En het volwassen gezelschap gedraagt zo mogelijk nog kinderachtiger dan de pesterige pubers uit de buurt. Gelukkig vindt het kereltje troost in een aftands waterpark waar enkele personeelsleden bewijzen dat een beetje gekheid geen kwaad kan. 

Debuterend regisseursduo Jim Nash en Nat Faxon tekenden enkele jaren terug voor het scenario van George Clooney-tragikomedie The Descendants en ook nu bewandelen ze het slappe koord tussen lach en traan. Hoofdacteur Liam James zou perfect in een eightiesproductie van Steven Spielberg passen. En nevenacteurs leveren meer dan degelijk werk. Steve Carell laat zich van gemeenste kant zien als surrogaatvader. Toni Collette ontroert als hulpeloze moeder. En Sam Rockwell en Maya Rudolp schitteren als koppel dat maar niet lijkt te werken.

Toch slaagt het regisseursduo er niet in om dit 'dramedy' naar een hoger niveau te tillen. Daarvoor verloopt alles net iets te voorspelbaar.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Way, Way Back

The Way, Way Back

Komedie  Regie: Nat Faxon & Jim Rash Met: Steve Carell & Liam James The Way, Way Back is een grappig en hartverwarmend verhaal over het veertienjarige buitenbeentje Duncan (Liam James). Tijdens een zomervakantie in de Hamptons met zijn moeder Pam (Toni Collette), haar intimiderende vriend Trent (Steve Carell) en diens dochter Steph (Zoe Levin) sluit hij een... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: