Zweedse remake Ben X in première - Actueel Cinema

   - 

Vanavond gaat "IRL", de Zweedse remake van Nic Balthazars debuutfilm "Ben X" in wereldpremière in Stockholm. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds. 

IRL, wat staat voor 'In Real Life', is de eerste remake van Ben X, aldus het VAF. De film is gebaseerd op Balthazars bestseller "Niets is alles wat hij zei". Hij zal vanavond ook aanwezig zijn op de wereldpremière. "Ik ben ongelooflijk benieuwd naar vanavond", laat Nic Balthazar weten vanuit Stockholm. "Dit is zowaar een kleine droom die groot aan het uitkomen is."

Ben X vertelt het verhaal van de licht autistische Ben die een gemakkelijk slachtoffer is voor pesterijen op school. Gesteund door zijn 'mystery girl' op het internet gaat hij over tot actie. Greg Timmermans speelde Ben in de Vlaamse filmversie uit 2007, naast Laura Verlinden, Marijke Pinoy, Titus De Voogdt en Pol Goossen. In de Zweedse versie wordt de hoofdrol vertolkt door Valter Skarsgård, de jongste zoon van de bekende Zweedse acteur Stellan Skarsgård. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...
Ben X

Ben X

Drama  Regie: Nic Balthazar Met: Greg Timmermans, Marijke Pinoy, Pol Goossen,... Ben is anders. Zijn leven zit vol vreemde rituelen. Hij lijkt te leven in zijn eigen universum, dat zich voor meer dan de helft afspeelt in de wereld van online computergames. In de echte, harde wereld van een technische school is het leven voor hem een dagelijkse hel, met twee kerels die hem het... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: