'La Vie d'Adèle', 'Machete Kills', 'Metallica Through the Never'... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

En ja hoor, weer een goedgevulde filmweek in het vooruitzicht. Geen excuses dus, tussen de negen releases van deze woensdag zal er wel iets tussenzitten naar uw smaak! Wij helpen u natuurlijk met het maken van de juiste keuze!

Opgepast! Haal uw avondkledij en smokings maar uit de kast, leg de rode loper klaar voor ‘La Vie d’Adèle’, winnaar van de Gouden Palm op het laatste Festival van Cannes. Was deze verdiend? Wij roepen volmondig “Ja”! Ondanks de duur van drie uur slaagt de film er in de toeshouwer te blijven fascineren.  U wordt werkelijk meegevoerd door het acteerspel van de actrices Adèle Exarchopoulos en Léa Seydoux.

We gaan verder met de langverwachte Vlaamse film ‘Het Vonnis’. Het verhaal gaat als volgt: “Als de moordenaar van zijn vrouw door een procedurefout wordt vrijgelaten, slaan bij Luc Segers de stoppen door. Hij neemt het recht in eigen handen, en zal zich daarna meten met de rechtsstaat die hem in de steek heeft gelaten”. Jan Verheyen regisseert een pakkende film die u niet zo snel zal lossen, over recht en rechtvaardigheid, over moraal en ethiek.

 

Van de Amerikaanse films zijn we ondertussen gewend dat sequels over het algemeen maar lauwtjes zijn. ‘Machete Kills’ ontsnapt hier ook niet aan. Alles is groter, het budget 4 keer zo veel, maar het scenario jammer genoeg niet. Machete heeft een missie: een gevaarlijke wapenhandelaar vatten vooraleer deze een massavernietigingswapen de ruimte instuurt... Om zijn doel te bereieken zal hij doorheen Mexica moeten reizen. Op het programma staan ontploffingen, bloed en de mooie rondingen van Sofia Vergara. Uiteindelijk vervelen de overdrijvingen wel een beetje.

Een film voor de liefhebbers van metal deze keer! We spreken hier over de liefhebbers van zware gitaren en de groep Metallica. ‘Metallica Through the Never’ is geen concertfilm, wel een verhaal. Dat was de wens van de groep. De scenes zijn alomtegenwoordig en met de 3D is het bijna alsof we aan de zijde staan van James Hetfield. De fans zullen het appreciëren, daar is geen twijfel over mogelijk!

 

Een heel andere stijl voor de kleintjes met ‘Planes’. De kinderen zullen er van smullen. ‘Planes’ dat is een beetje zoals ‘Cars’ maar dan met vliegtuigjes. De Disney Studio’s zijn er niet verlegen om en spreken zelfs van een spin-off. We bereiken hier niet het niveau van Pixar en de moppen zijn wat flauw. Toch zullen de kleinsten verkocht zijn, het is vooral voor de ouders dat de vlucht wat lang dreigt te zijn... hou de moed er in, op een dag zal het lonen!

 

In ‘La Confrérie des larmes’ zien we onze twee landgenoten Jérémie Rénier en Bouli Lanners. Gabriel Chevalier gaat gebukt onder de schulden en is ten einde raad tot hij op een dag een contract aangeboden krijgt met een wel zeer aantrekkelijke som. De tegenprestatie: een tas dragen waarvan hij de inhoud niet kent. De enige spelregel: NOOIT, maar dan ook nooit de tas openen. Ondanks een zeer intrigerend begin en een mooi acteerspel van Jérémie Renier, verliezen we halverwege de weg en geloven we er helemaal niet meer in...

Ook nog op het programma deze week ‘Midnight’s Children, ‘De Nieuwe Wildernis’ en ‘La Bataille de Solférino’.

Of u nu liefhebber bent van metal, van de liefde, van bloederig scenes, van vliegtuigen, of van alles tegelijkertijd... de bioscoop is the place to be!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

Planes

Planes

 Regie: Klay HallMet: Val Kilmer, Teri Hatcher, Brad Garrett,...Planes gaat over het kleine vliegtuigje Dusty Crophopper. Dusty belandt onverwachts in een "air race", ondanks dat hij last heeft van hoogtevrees en niet echt de bouw heeft voor zo'n gevaarlijke race. Met hulp van zijn mentor Skipper en wat andere vrienden gaat hij de spannende uitdaging toch aan. Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: