"The Broken Circle Breakdown" genomineerd voor publieksprijs van European Film Awards - Actueel Cinema

   - 

"The Broken Circle Breakdown" van Felix van Groeningen is genomineerd voor de People's Choice Award, de publieksprijs, van de 26ste European Film Awards (EFA). Dat melden de organisatie van de Europese Filmprijzen en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). 

"The Broken Circle Breakdown" vertelt het verhaal van Elise (Veerle Baetens) en Didier (Johan Heldenbergh), die ondanks de grote verschillen stapelverliefd worden op elkaar. Wanneer hun dochtertje Maybelle ernstig ziek wordt en sterft, komt hun relatie erg onder druk te staan.

De Belgische prent krijgt voor de publieksprijs concurrentie van onder andere "Los amantes pasajeros" van Pedro Almodóvar, "Anna Karenina" van Joe Wright, "The Best Offer" van Giuseppe Tornatore, "The Deep" van Baltasar Kormákur, "Kon-tiki" van Joachim Rønning & Espen Sandberg, "Searching for Sugar Man" van Malik Bendjelloul en "Love Is All You Need" van Susanne Bier.

Vorig jaar ging Geoffrey Enthoven met "Hasta la vista" nog aan de haal met de People's Choice Award.

Eerder kreeg Hans Van Nuffel al de European Discovery Award voor "Adem" en ontving Jaco Van Dormael in 2010 de People's Choice Award voor "Mr. Nobody".

De European Film Awards worden uitgereikt op zaterdag 7 december in Berlijn. Een stem uitbrengen voor de publieksprijs kan via de officiële website www.europeanfilmawards.eu. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Prijswinnende Iraanse regisseur Jafar Panahi in hongerstaking - Actueel
Actueel

Prijswinnende Iraanse regisseur Jafar Panahi in hongerstaking

De bekende Iraanse regisseur Jafar Panahi is in hongerstaking gegaan. Dat maakte hij bekend in een verklaring, die door zijn vrouw en zoon op Instagram werd gedeeld. Panahi, laureaat van het Cannes-filmfestival, zit sinds afgelopen zomer vast in de Evingevangenis (in het noordwesten van Teheran,... Verder lezen...
Actrice Geraldine Chaplin krijgt ster op Filmfestival Oostende - Actueel
Actueel

Actrice Geraldine Chaplin krijgt ster op Filmfestival Oostende

Actrice Geraldine Chaplin heeft vandaag een ster gekregen op het Filmfestival Oostende. De 78-jarige dochter van Charlie Chaplin onthulde vanwege de felle wind uitzonderlijk een duplicaat van de ster in Cultuurcentrum De Grote Post in Oostende. De echte ster is te vinden op de zeedijk. Verder lezen...
'Knock at the Cabin', M. Night Shyamalan's nieuwe nachtmerrie - Actueel
Actueel

'Knock at the Cabin', M. Night Shyamalan's nieuwe nachtmerrie

Deze week verschijnt "Knock at the Cabin" in de bioscoop. De getalenteerde M. Night Shyamalan (die het uitstekende Old, Split, The Sixth Sense maakte) gaat voor een 5 sterren cast bestaande uit Dave Bautista (Dune, Guardians of the Galaxy), Jonathan Groff (Hamilton, Mindhunter), Ben Aldridge (Pennyw... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: