'Blue Jasmine', 'The Lone Ranger', 'Girl Most Likely', ... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

    

Woody Allen, Johnny Depp en Kristen Wiig... mooi volk in de Cinereview deze woensdag! Ontdek de nieuwigheden van de week!

De laatste van Woody Allen komt deze week uit in onze zalen. ‘Blue Jasmine’ vertelt ons het verhaal van een New Yorkse die naar San Francisco vertrekt om terug wat orde in haar leven te brengen. De regisseur toont weer een sterk staaltje van zijn kunnen, ondersteund door een prachtige vertolking van Cate Blanchett die in de huid kruipt van de onevenwichtige Jasmine.

Gore Verbinski, regisseur van de films ‘Pirates of the Caribbean’, vindt zijn favoriete acteur terug in ‘The Lone Ranger’. De film wordt opgevat als een humoristische hommage aan westerns en toont ons hoe een ex-ranger de strijd aangaat tegen het onrechtvaardige, geholpen door een kolderieke indiaan.

In ‘Né quelque part’ van Mohamed Hamidi, vinden we Jamel Debbouze terug. De Franse humorist en acteur vertolkt de rol van Farid, een jonge Fransman die naar Algerije vertrekt om het huis van zijn vader te redden. Hij ontdekt het land en maakt er onverwachte, maar ook opmerkelijke ontmoetingen.

Imogen, de ‘Girl Most Likely’, leek alles voor mekaar te hebben, tot op de dag dat... ze een mislukt auteur is en haar vriendje haar verlaat. Daaropvolgend ensceneert ze een zelfmoordpoging om zijn aandacht terug te trekken. Om haar wat op te vrolijken besluit haar familie haar uit te nodigen in New Jersey. Zal deze nieuwe situatie terug een glimlach kunnen toveren op de lippen van de New Yorkse?

Voor de kleintjes is er deze week ‘De Vampierzusjes’ van Wolfgang Groos. De zusjes Dakaria en Silviana zijn allebei half-vampiers. Op een mooie dag verhuizen ze naar een rustig dorpje in Duitsland. De zusjes zullen dus moeten wennen aan een hele nieuwe situatie: een gewoon mensenleven!

Laatste op ons lijstje is de zeer geslaagde ‘Stories we tell’. Actrice en regisseuse Sarah Polley heeft onderzoek gevoerd naar de geheimen van haar eigen familie om deze vernieuwende documentaire te brengen. Ze tracht meer te weten te komen over het verleden van haar moeder... haar ontdekkingen gaan onomkeerbare gevolgen hebben.

Ontdek nu de nieuwste Reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Nicolas Cage krijgt de rol van zijn leven als.... Nicolas Cage - Actueel

Nicolas Cage krijgt de rol van zijn leven als.... Nicolas Cage

Hollywoodster Nicolas Cage gaat een fictieve versie van zichzelf spelen in "The Unbearable Weight of Massive Talent", een soort meta-verhaal waarin hij 1 miljoen dollar wordt betaald om het verjaardagsfeestje van een rijke superfan bij te wonen. Dat meldt The Hollywood Reporter.
Clive Owen gaat Bill Clinton spelen in serie over impeachmentonderzoek - Actueel

Clive Owen gaat Bill Clinton spelen in serie over impeachmentonderzoek

Clive Owen gaat in de huid kruipen van voormalig Amerikaans president Bill Clinton in het nieuwe seizoen van "American Crime Story". Dat meldt Deadline. "Impeachment: American Crime Story" zoomt in op het schandaal met Monica Lewinksy dat Clintons presidentschap op de rand van de afgrond bracht.
Jon Voight geëerd met National Medal of Arts - Actueel

Jon Voight geëerd met National Medal of Arts

Donderdag wordt Amerikaans acteur Jon Voight, vooral bekend van "Coming Home", door president Donald Trump geëerd met de National Medal of Arts. Naast Voight krijgen ook zangeres Alison Krauss en auteur James Patterson de prestigieuze medaille.
Disney+ gaat ook 'cultuurwaarschuwing' geven - Actueel

Disney+ gaat ook 'cultuurwaarschuwing' geven

Streamingdienst Disney+ komt niet alleen met een waarschuwing voor roken, maar gaat ook waarschuwingen geven bij programma's waarin personages of verhaallijnen voorkomen die tegenwoordig als beledigende stereotypen worden beschouwd. Dat meldt een woordvoerder vandaag.
Emilia Clarke getuigt openhartig over (gebrek aan) liefdesleven - Actueel

Emilia Clarke getuigt openhartig over (gebrek aan) liefdesleven

De Britse actrice Emilia Clarke is al een tijdje vrijgezel, maar ze hunkert naar de liefde. Die vindt ze maar niet, en volgens haar maakt haar bekendheid het er niet makkelijker op. Dat vertelde ze in een openhartig interview dat TV Familie citeert.
Dan toch een 'Friends'-reünie in de maak? - Actueel

Dan toch een 'Friends'-reünie in de maak?

Gaat de grote wens van 'Friends'-fans in vervulling? De zes hoofdrolspelers van 'Friends' en de bedenkers van de iconische hitserie zouden in gesprek zijn met HBO Max om een reüniespecial te maken. Wat het project juist inhoudt is nog niet bekend maar het zou niet gaan om nieuwe afleveringen.
'Game of Thrones'-actrice wil dolgraag eerste vrouwelijke James Bond worden - Actueel

'Game of Thrones'-actrice wil dolgraag eerste vrouwelijke James Bond worden

Volgend jaar komt de nieuwe 'James Bond'-film uit. Daarin zal Daniel Craig opnieuw de hoofdrol voor zijn rekening nemen, maar de kans bestaat dat een vrouw het daarna van hem overneemt. In dat geval kunnen de makers alvast rekenen op een wel heel populaire actrice.