'Pacific Rim', 'The Frozen Ground', 'This is the End', ... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

Weer een geladen bioscoopfilm met niet minder dan acht filmreleases deze woensdag! Ontdek ze nu en maak uw keuze!

Terwijl de planeet overgenomen wordt door monsterlijke wezens, wordt er een robotleger opgezet om ze tegen te gaan. De gigantische robots, die als missie hebben de aarde te redden, worden bestuurd door piloten die via telepathie communiceren met elkaar. Een nieuw duo, bestaande uit een oud- piloot en een jonge vrouw, gaan samen een robot moeten besturen en de “Kaiju’s” bestrijden. ‘Pacific Rim’, de nieuwste film van Guillermo del Toro, is zeer indrukwekkend maar mist het charisma van de hoofdacteur, Charlie Hunman.

De nieuwste film van Andrea Serge, ‘Io Sono Li’, is een echt pareltje. Een visser en een jonge Chinese vrouw worden steeds intiemer met elkaar, dat onder de afkeurende blik van de twee gemeenschappen waar ze uit komen (de Italiaanse en de Chinese). De regisseur kiest deze keer niet voor documentaires maar voor een fictiefilm die raakt door zijn simpelheid en gevoeligheid.

Vorige week stelden we u nog de film ‘Marius’ voor van Daniel Auteuil. Deze week is het de beurt aan ‘Fanny’, het tweede luik van de bewerking van Pagnol. De jonge Fanny verwacht een kind van Marius. Verlaten door haar geliefde besluit ze te trouwen met een man die veel ouder is dan haar. Panisse adopteert het kind en biedt Fanny een comfortabel leven aan. Maar wanneer Marius terugkeert wordt alles in vraag gesteld.

Zin om te lachen met een Franse komedie? Dan zal u zeker ‘Paris à tout prix’ willen ontdekken. Maya is een jonge, trendy Marokkaanse die van rode lopers en glamour droomt. Maar tijdens een politiecontrole wordt de jonge styliste teruggestuurd naar Marokko in minder dan 24 uur. Daar gaat ze haar familie weer onder ogen moeten komen.

Regisseur Scott Walker ontfermt zich over het waargebeurde verhaal van seriemoodernaar Robert Hansen en maakt er een spannende thriller van: ‘The Frozen Ground’. De moordenaar ontvoerde vrouwen die hij dan achterliet in de natuur om ze nadien te kunnen opjagen. Op het gebied van de casting vinden we indrukwekkende namen terug: Vanessa Hudgens, John Cusack, Nicolas Cage en 50 Cent.

Terugkeer van actieheld Bruce Willis in ‘Catch 44’, een film van Aaron Harvey. Drie jonge vrouwen trachten kost wat kost rond te komen. Hiervoor nemen ze gevaarlijke missies aan die hen in contact zal brengen met huurmoordenaars en dealers.

Ook nog deze week:  ‘Boven is het stil’ van Nanouk Leopold en ‘Cheburashka et ses amis’ van Makoto Nakamura.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Prijswinnende Iraanse regisseur Jafar Panahi in hongerstaking - Actueel
Actueel

Prijswinnende Iraanse regisseur Jafar Panahi in hongerstaking

De bekende Iraanse regisseur Jafar Panahi is in hongerstaking gegaan. Dat maakte hij bekend in een verklaring, die door zijn vrouw en zoon op Instagram werd gedeeld. Panahi, laureaat van het Cannes-filmfestival, zit sinds afgelopen zomer vast in de Evingevangenis (in het noordwesten van Teheran,... Verder lezen...
Actrice Geraldine Chaplin krijgt ster op Filmfestival Oostende - Actueel
Actueel

Actrice Geraldine Chaplin krijgt ster op Filmfestival Oostende

Actrice Geraldine Chaplin heeft vandaag een ster gekregen op het Filmfestival Oostende. De 78-jarige dochter van Charlie Chaplin onthulde vanwege de felle wind uitzonderlijk een duplicaat van de ster in Cultuurcentrum De Grote Post in Oostende. De echte ster is te vinden op de zeedijk. Verder lezen...
'Knock at the Cabin', M. Night Shyamalan's nieuwe nachtmerrie - Actueel
Actueel

'Knock at the Cabin', M. Night Shyamalan's nieuwe nachtmerrie

Deze week verschijnt "Knock at the Cabin" in de bioscoop. De getalenteerde M. Night Shyamalan (die het uitstekende Old, Split, The Sixth Sense maakte) gaat voor een 5 sterren cast bestaande uit Dave Bautista (Dune, Guardians of the Galaxy), Jonathan Groff (Hamilton, Mindhunter), Ben Aldridge (Pennyw... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: