'The Bling Ring', 'After Earth', 'Kon-Tiki', ... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

 

Aandacht, aandacht filmliefhebbers! Het is weer woensdag, filmreleasedag en naar goede gewoonte is het ook weer tijd voor onze wekelijkse cinereview! Weet u niet wat kiezen? Lees dan even verder en wie weet vinden we u vanavond al terug in de bioscoop!

We beginnen met Sofia Coppola die zich op een waargebeurd verhaal gebaseerd heeft voor haar nieuwste film ‘The Bling Ring’. Het avontuur gaat door in Los Angeles, waar we een groepje tieners terugvinden die gefascineerd zijn door “The Rich and Famous”. Maar wat doe je als je dat niet kan betalen? Juist, je gaat even “lenen” bij sterren zoals Paris Hilton. Het groepje vrienden dringt dus binnen in de grootste sterrenvilla’s en ontvreemd er juwelen, kleding, schoenen en geld. Veel blingbling en snoepkleurtjes op smaak gebracht door een uitstekende soundtrack, zoals we van Coppola gewoon zijn ondertussen.

In ‘After Earth’, de nieuwe van M. Night Shyamalan, vinden we Will Smith en zoon terug, Jaden Smith. Vader en zoon landen door een ongelukkig voorval op een verlaten aarde. Kitai (Jaden) ziet zich verplicht hulp te gaan zoeken voor zijn gewonde vader. In zijn queeste zal hij verschillende hindernissen moeten zien te overkomen in dit vijandelijke gebied. De samenwerking tussen vader en zoon zorgt, ondanks de eerder eenvoudige verhaallijn, toch nog voor de nodige spanning.

Meer avontuur en spanning nodig? Dan is ‘Kon-Tiki’ iets voor u! Regisseurs Joachim Roenning en Espen Sandberg brengen het geweldige avontuur van Thor Heyerdal, ontdekkingsreiziger en antropoloog, naar het grote scherm. Hij wilde bewijzen dat Polynesië bevolkt werd door Peruvianen. Op een vlot vertrekt hij met vijf andere avonturiers, op zijn tocht over de Stille Oceaan... een tocht van 100 dagen. Maar onder het azuurblauwe wateroppervlak schuilen er tal van verrassingen en gevaren.

Als u binnenkort wilt verhuizen probeer dan “The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia” te vermijden, dit zou u wel eens op andere gedachten kunnen brengen. In Tom Elkins’ horrorprent vinden we een jong koppel terug, die samen met hun dochter naar een oud huis verhuizen. Vanaf dat ogenblik breekt de hel los. De familie wordt geteisterd door vreemde verschijnselen en het kleine meisje komt personen tegen die enkel zij kan zien. Spanning en kippenvel staan op het programma!

Richting Frankrijk en zijn mytische Tour! Een gepassioneerde liefhebber van de Tour de France beslist na het overlijden van zijn vrouw de Tour zelf eens te rijden, daags voor de professionelen starten. Al snel zal hij gevolgd worden door supporters, media en sponsors... die van hem een held maken. Maar dit plotse succes is allesbehalve naar de zin van de Gele Trui drager, die beslist dat het avontuur er op zit voor deze nieuwe held.

Ook nog deze week: ‘Sous le figuier’ van Anne-Marie Etienne, ‘Un p’tit gars de Ménilmontant’ van Alain Minier en ‘Rendez-vous à Kiruna’ met Jean-Pierre Darroussin.

Benieuwd naar meer ? Ontdek dan snel onze reviews !

Tot volgende week voor meer cinenews!

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Villa van Brigitte Bardot staat te koop - Actueel

Villa van Brigitte Bardot staat te koop

Brigitte Bardot is al sinds jaar en dag stilzwijgend verbonden met de Côte d'Azur en heeft daar in de loop der jaren ook meerdere (vakantie)huizen gehad. Een daarvan, gelegen nabij Cannes, staat nu te koop. Opgelet, je moet er wel een stevig bedrag voor over hebben.
Vanavond op TV: Survivor - Actueel

Vanavond op TV: Survivor

Kijk vanavond, nu maandag 6 juli, om 20u35 op Q2 naar "Survivor"!
Vanavond op TV: Fatal Honeymoon - Actueel

Vanavond op TV: Fatal Honeymoon

Gabe en Tina Watson zijn pas getrouwd en gaan op hun droomhuwelijksreis naar Australië. Bij een duiktrip in het Groot Barrièrerif gaat het echter mis en Tina verdrinkt. Wat op het eerst gezicht een banaal ongeluk lijkt, verandert al vlug in een moordonderzoek. Gabe verandert voortdurend... Verder lezen...
Vanavond op TV: The Beach - Actueel

Vanavond op TV: The Beach

Kijk vanavond, nu zondag 5 juli, om 20u30 op VTM naar "The Beach"!