Filmografie Jaden Smith

Biografie

Jaden Christopher Syre Smith (Malibu, 8 juli 1998) is de zoon van actrice/zangeres Jada Pinkett Smith en acteur/rapper Will Smith. Hij is de broer van Willow Smith en Trey Smith 
 
Hij maakte zijn filmdebuut in de film The Pursuit of Happyness waar hij de zoon speelt van de door zijn vader gespeelde personage Chris Gardner. Met deze rol won Smith de prijs voor beste nieuwkomer op de MTV Movie Awards van 2007. Op de 79ste Oscaruitreiking presenteerde Smith de prijzen voor beste korte animatiefilm en beste korte film voor samen met de genomineerde acteur Abigail Breslin. Smith verscheen daarna in The Day the Earth Stood Still met de rol van Jacob Benson. Ook speelde hij in de serie The Suite Life of Zack & Cody. 
 
In 2010 speelde hij de rol van Dre Parker in de film The Karate Kid met Jackie Chan. In 2011 is hij te zien in de film Never Say Never van Justin Bieber. 
 
In 2010 werkte Jaden Smith mee aan de single Never Say Never van Justin Bieber, naar de gelijknamige film. Op 1 oktober 2012 bracht hij zijn eigen mixtape The Cool Cafe uit.

Filmografie Jaden Smith

After Earth - Science-Fiction
juni 2013

After Earth

Science-Fiction Regie: M. Night ShyamalanMet: Will Smith & Jaden SmithDoor een noodlanding zijn tiener Kitai Raige (jaden Smith) en zijn legendarische vader Cypher (Will Smith) gestrand op Aarde, 1.000 jaar na de rampzalige gebeurtenis waardoor de mens Aarde moest verlaten. Wanneer Cypher ernstig gewond geraakt, moet Kitai beginnen aan een gevaarlijk reis om hulp... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: