May December: Laat je meeslepen door dit complexe psychodrama onder regie van Todd Haynes - Actueel Cinema

   - 
May December: Laat je meeslepen door dit complexe psychodrama onder regie van Todd Haynes

'May December' ging in première op het Filmfestival van Cannes eerder dit jaar en deed sindsdien heel wat festivals aan: Het New York Film Festival, het Filmfestival van Leiden en het Filmfestival van Gent. Nu woensdag 24 januari verschijnt de film in de Belgische bioscoopzalen!

In dit psychologische drama staan Julianne Moore en Natalie Portman tegenover elkaar en tasten ze elkaars persoonlijke en professionele grenzen af wanneer ze samenwerken aan een film die gebaseerd is op Gracie's (Julianne Moore) controversiële relatie met Joe (Charles Melton). Toen de twee elkaar leerden kennen was Joe nog een prille tiener van dertien en Gracie een volwassen dertiger. De twee zijn nog steeds getrouwd, maar is hun relatie gebaseerd op liefde of misbruik?

Synopsis

Twintig jaar nadat hun affaire breed werd uitgemeten in de roddelbladen bereiden Gracie (Julianne Moore) en haar 23 jaar jongere man Joe zich voor op het afstudeerfeest van hun tweeling. De familierelaties komen echter onder druk te staan als Hollywood-actrice Elizabeth Berry (Natalie Portman) arriveert om het stel te bestuderen voor haar nieuwe filmrol, waarin ze Gracie zal vertolken. Terwijl de twee vrouwen elkaar bestuderen, beginnen de verschillen en overeenkomsten tussen hen langzaam in elkaar over te vloeien. 

‘May December’ is de tiende speelfilm van regisseur Todd Haynes (‘Carol’, ‘Dark Waters’, ‘Far From Heaven’), met Oscar-winnaars Julianne Moore en Natalie Portman in de hoofdrollen.

'May December' is vanaf 24 januari 2024 in de Belgische bioscoopzalen te zien.

Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen! - Actueel
Actueel

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen!

Na jaren van ontwikkeling beginnen de opnames van 'Riddick: Furya' in augustus in Europa. Vin Diesel keert officieel terug naar de wereld van Pitch Black en de galactische antiheld Riddick, de sci-fi actiefranchise die van hem een begrip maakte. Verder lezen...
May December

May December

Drama  Regie: Todd Haynes Met: Natalie Portman, Julianne Moore, Charles Melton Twintig jaar nadat hun affaire breed werd uitgemeten in de roddelbladen bereiden Gracie (Julianne Moore) en haar 23 jaar jongere man Joe zich voor op het afstudeerfeest van hun tweeling. De familierelaties komen echter onder druk te staan als Hollywood-actrice Elizabeth Berry (Natalie Portman)... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: