A Good Person: een verhaal over acceptatie, vergiffenis en de schoonheid van het leven. - Actueel Cinema

   - 
A Good Person: een verhaal over acceptatie, vergiffenis en de schoonheid van het leven.

Zach Braff schreef het scenario van 'A Good Person' tijdens de COVID-19 lockdown, waarin hij blijvend worstelde met zijn verdriet over de dood van zijn vader en zus, gevolgd door het overlijden van zijn goede vriend Nick Cordero, die overleed aan COVID complicaties in 2020. "Ik wilde vanuit mijn emoties schrijven. Ik verloor een stel mensen die heel belangrijk voor me waren." vertelde de regisseur in een Q&A na de première in Londen.

Synopsis: 

Na betrokken te zijn bij een fataal ongeluk, valt het leven van Allison (Florence Pugh) uit elkaar. Wanneer haar dieptepunt bereikt lijkt te zijn, is het de onwaarschijnlijke band met haar schoonvader (Morgan Freeman) die haar de waarde van het leven weer doet inzien. 

De casting van een film is van cruciaal belang en daar is ‘A Good Person’ een uitstekend voorbeeld van. Het aandeel van Florence Pugh en Morgan Freeman, beiden in topvorm, transformeert de film in een intense, diep emotionele ervaring. Freeman brengt elementen van stille waardigheid en wanhoop in een rol die genuanceerder is dan hij op het eerste gezicht lijkt. Pugh is ontroerend als Allison, een vrouw wier toekomst wordt overschaduwd door een tragedie die het gevolg is van een onverstandige beslissing van een paar seconden.

Florence Pugh heeft daarnaast ook twee nummers van de film zelf geschreven en uitgevoerd: The Best Part en I Hate Myself. Elke song wordt in de film gezongen door haar personage Allison, een veelbelovende muzikante wiens carrière wordt vertraagd door een persoonlijke tragedie.

“I wrote these songs for my character Allison in the movie to perform, but also as a way to process and digest her mindset and her low headspace,” Pugh explained. “It was unbelievably helpful and hard; I wanted a song to reflect the self-hatred she had for herself in a way that the audience can truly understand.” - Florence Pugh

'A Good Person' is een verhaal over acceptatie, vergiffenis en de schoonheid van het leven. “Wie verdient het en welk werk moet je doen om het waardig te zijn? En kun je ooit verwachten dat anderen je vergeven als je jezelf niet kunt vergeven?”

Je kan ‘A Good Person’ met Florence Pugh en Morgan Freeman nu kijken op Pickx+

 

 
Proximus Pickx - Voor de ultieme tv-ervaring | Proximus Proximus Pickx - Voor de ultieme tv-ervaring | Proximus

 Meningen

 Ook te zien op "Pickx"...

Onze Spielberg-favorieten beschikbaar op Pickx - Actueel
Actueel

Onze Spielberg-favorieten beschikbaar op Pickx

The Fabelmans, het laatste meesterwerk van Steven Spielberg, is sinds deze week beschikbaar in de Pickx+ catalogus. De perfecte gelegenheid om eens te kijken naar de cinematografie van een van de beste regisseurs allertijden. En het goede nieuws is dat de Pickx-catalogus vol staat met meesterwerken... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: