Celine Songs allereerste speelfilm 'Past Lives' is het mooiste liefdesverhaal van het jaar - Actueel Cinema

   - 
Celine Songs allereerste speelfilm 'Past Lives' is het mooiste liefdesverhaal van het jaar

Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York. 

In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. ‘Past Lives’ werd daarmee de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.

Songs jongleert met gemak tussen het metafysische en het zakelijke, en creëert een wereld waarin elke beslissing een enorme kracht heeft en concepten als liefde en vriendschap zowel kneedbaar als onvermijdelijk zijn.

Het is nauwelijks te geloven dat dit Songs allereerste speelfilm is. Haar film is subliem van begin tot eind. Song was eerder vooral bekend als toneelschrijfster, maar Past Lives bewijst dat ze een glansrijke carrière op het witte doek in het verschiet heeft.

Past Lives verschijnt op 20 december in de Belgische cinemazalen. Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde cinema.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen! - Actueel
Actueel

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen!

Na jaren van ontwikkeling beginnen de opnames van 'Riddick: Furya' in augustus in Europa. Vin Diesel keert officieel terug naar de wereld van Pitch Black en de galactische antiheld Riddick, de sci-fi actiefranchise die van hem een begrip maakte. Verder lezen...
Past Lives

Past Lives

Drama  Regie: Celine Song Met: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora's familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: