Killers of the Flower Moon: Scorsese herenigt De Niro en DiCaprio in de film van het jaar - Actueel Cinema

   - 
Killers of the Flower Moon: Scorsese herenigt De Niro en DiCaprio in de film van het jaar

De nieuwste film van de productieve Italiaans-Amerikaanse regisseur, die dit jaar 81 wordt, Killers of the Flower Moon heeft al lovende kritieken gekregen op het filmfestival van Cannes en lijkt een van de grote films van het jaar te worden. 

Deze moderne western brengt Robert De Niro en Leonardo DiCaprio voor het eerst in 30 jaar weer samen op het witte doek. Het zal echter niet genoeg zijn om de indrukwekkende Lily Gladstone te overschaduwen, een actrice die in 2016 al haar volledige potentieel liet zien aan de zijde van Kristen Stewart, Laura Dern en Michelle Williams in Certain Women, geregisseerd door Kelly Reichardt. 

Killers of the Flower Moon is gebaseerd op de bestseller The American Note van journalist David Grann en schetst een somber portret van een land (de Verenigde Staten) waar opportunisme en hebzucht voorrang hebben op alle rede. Robert De Niro belichaamt dit Amerika met een niet van cynisme gespeende scherpzinnigheid in het personage van William Hale, de stichter van een duivels complot om de olievoorraden van het Osage-gebied in handen te krijgen. Naast hem speelt DiCaprio een neef die minder meedogenloos is, maar net zo machteloos om zich te verzetten tegen dit smerige plan, waarin ook hij verzeild zal raken. En het is met Scorsese's finesse dat dit filmische web, geïnspireerd door een gewelddadig waargebeurd verhaal, wordt geweven in een van de langste en rijkste films uit zijn carrière. 

Killers of the Flower Moon speelt vanaf 18 oktober in de cinemazalen.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...
Killers of the Flower Moon

Killers of the Flower Moon

Politie, Drama  Regie: Martin Scorsese Met: Leonardo DiCaprio; Robert De Niro; Jesse Plemons; De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: