The Bag Man: ontspoorde film noir - Bespreking Cinema

   - 

Deze film noir begint interessant: een Lou Cypher-achtige figuur (De Niro) geeft de perfecte huurmoordenaar de opdracht om een reistas op te halen en af te leveren, maar hij mag niet in de tas kijken.

De absurde, bijna surreëele start had het gegeven van een David Lynch-film kunnen zijn. En wanneer bovendien het ene compleet geschifte personage na het andere opduikt, denk je dat dit een zeer degelijke filmnachtmerrie kan worden. Maar David Grovic, een mysterieuze Brit - wie kan uitvissen wat zijn achtergrond is en hoe hij de financiering heeft kunnen vinden, mag het ons altijd melden - van in de vijftig die met deze prent zijn debuut maakt, stuurt al na minder dan een uur de film een richting uit waardoor hij compleet ontspoort.

Binnen de context van een nachtmerrie wordt het verhaal niet alleen ongeloofwaardig, maar structureel gaat de film flink haperen. Tegen dat we de vreselijke derde act bereikt hebben, heeft The Bag Man alle krediet en toeschouwers verloren. Mogelijk ligt de schuld bij Grovic die naar verluidt een origineel script van acteur James Russo ‘herwerkt’ heeft. Wat rest is een veelbelovend begin en De Niro met een Liberace-kapsel.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Bag Man

The Bag Man

Politie, Thriller  Regie: David Grovic Met: Robert De Niro, John Cusack, Dominic Purcell Jack (John Cusack) is een bikkel, maar wel eentje met een menselijke kant en een chronisch gebrek aan mazzel. Hij is ingehuurd door de beruchte misdaadbaas Dragna (Robert De Niro) voor een simpele, maar merkwaardige klus. Een tas naar een motel brengen en daar op hem wachten. Geld is geld en Jack... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: