Filmografie Dominic Purcell

Biografie

Dominic Haakon Myrtvedt Purcell (Londen, 17 februari 1970) is een in Engeland geboren Australisch acteur, zoon van een Noorse vader en een Ierse moeder, vooral actief in Amerikaanse producties. 
 
In 1997 speelde Purcell in de televisieserie RAW FM. Daarna kreeg hij een rol in Mission Impossible 2. Hij werd gezien in de Verenigde Staten en ging naar Los Angeles, waar hij onder meer rollen kreeg in films en televisieseries als Equilibrium, John Doe, Blade: Trinity, Primeval en Blood Creek. Van 2005 tot en met 2009 had hij een hoofdrol als Lincoln Burrows in de televisieserie Prison Break. Purcell vertolkte midden jaren negentig ook een rol als agent in de Australische hit-serie 'Heartbreak High'.

Filmografie Dominic Purcell

Nieuws over Dominic Purcell

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: