Fædre & mødre: een humoristisch portret over de uitdagingen waar ouders van schoolgaande kinderen mee te maken hebben - Actueel Cinema

   - 
Fædre & mødre: een humoristisch portret over de uitdagingen waar ouders van schoolgaande kinderen mee te maken hebben

Paprika Steen, een veelgeprezen Deense actrice die vooral bekend is van films als The Celebration en Applause, regisseerde eerder al drie speelfilms genaamd That Time Of Year, With Your Permission en Aftermath. Deze zomer verschijnt haar allernieuwste speelfilm onder haar regie genaamd ‘Fædre & mødre’ in de Belgische bioscoopzalen.

Jacob Weis schreef het originele script. Fædre & mødre gaat over een getrouwd koppel dat moet navigeren tussen hiërarchie, rivaliteit en verborgen agenda's op de nieuwe school van hun dochter, onder andere tijdens een populair schoolkampeeruitje.

Synopsis:
Piv en Ulrik proberen zich aan te sluiten bij het oudercomité van hun nieuwe school. Dit blijkt echter een moeilijke opgave, want de ouders worden geconfronteerd met dominante persoonlijkheden, machtsstructuren en een traditioneel zware institutionele cultuur. Ze moeten veel moeite doen om toegelaten te worden en deel uit te maken van de club - maar hoe ver gaan ze?


Het verhaal is een humoristisch portret van de uitdagingen van ouders van schoolgaande kinderen. In Fædre & mødre spelen enkele van de grootste Deense acteurs mee, waaronder Katrine Greis-Rosenthal, Jacob Lohmann, Nikolaj Lie Kaas, Mikael Birkkjær, Rasmus Bjerg, Amanda Collin, Maria Rossing, Carsten Bjørnlund, Lisa Loven Kongsli en Lars Brygmann.

Steen zei: "Ik hoop dat de film grappig, ontroerend, dynamisch en pijnlijk eerlijk zal zijn, en uiteindelijk ons als mensen zal weerspiegelen en wat uiteindelijk het belangrijkst is: liefde en vergeving met een bitterzoete twist."

Fædre & mødre verschijnt op 12 juli in alle Belgische bioscoopzalen.

Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...
Fædre & mødre

Fædre & mødre

  Regie: Paprika Steen Met: Amanda Collin & Lisa Loven Kongsli Piv en Ulrik proberen zich aan te sluiten bij het oudercomité van hun nieuwe school. Dit blijkt echter een moeilijke opgave, want de ouders worden geconfronteerd met dominante persoonlijkheden, machtsstructuren en een traditioneel zware institutionele cultuur. Ze moeten veel moeite doen om... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: