'L'Ultima Notte di Amore', een Europese thriller van Andrea Di Stefano - Actueel Cinema

   - 
'L'Ultima Notte di Amore', een Europese thriller van Andrea Di Stefano

Andrea Di Stefano, eerst bekend als acteur naast Monica Bellucci en Sophie Marceau, maakte zijn regiedebuut in 2014 met de film "Paradise Lost". Hij vervolgde zijn carrière met misdaadthrillers zoals "The Informer". Zijn nieuwste film "L'Ultima Notte di Amoire" werd op 9 maart uitgebracht in Italië en verschijnt hier nu woensdag 14 juni.

Het verhaal:

Inspecteur Franco Amore wordt op de vooravond van zijn pensioen opgeroepen om de dood van zijn beste vriend Dino tijdens een diamantenroof te onderzoeken. Franco blijkt een aandeel te hebben in de overval. Gesteund door zijn vrouw Viviana poogt hij deze nacht te overleven.

Een echt raadsel

Di Stefano heeft opmerkelijk werk geleverd met L'Ultima Notte di Amore. Het is in het hart van de Milanese nacht, waar activiteiten op het randje van de legaliteit zich vermengen, dat de unieke sfeer van het verhaal zijn ware expressie vindt. Het komt zelden voor dat je een speelfilm tegenkomt waarvan de visuele compositie zo zorgvuldig in elkaar zit. De structuur van het verhaal zit verrassend goed in elkaar. We beginnen met een lang shot door de straten van Milaan bij nacht en eindigen in Franco's flat waar zijn feest plaatsvindt. De scène lijkt betekenisloos, maar de informatie die volgt zal ons helpen het te begrijpen. Het verhaal sluit af met een raadsel dat je niet loslaat. Het zal je achtervolgen lang nadat je de bioscoop hebt verlaten. De regisseur wilde eindigen door de kijker in het ongewisse te laten. Net als bij "Inception" kan iedereen zich zijn eigen einde voorstellen en vraagtekens zetten bij de acties van Franco Amor.

Een unieke regie:

De shots zijn prachtig en de structuur is fris. Als je een fan bent van misdaadthrillers, kun je hier met je ogen dicht voor gaan, en als je niet bekend bent met het genre, is het een goed begin om er een te worden.

'L'Ultima Notte di Amore' speelt vanaf 14 juni in de bioscoop.

Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...
L'Ultima Notte di Amore

L'Ultima Notte di Amore

Thriller, Drama  Regie: Andrea di Stefano Met: Pierfrancesco Favino, Linda Caridi,... Inspecteur Franco Amore wordt op de vooravond van zijn pensioen opgeroepen om de dood van zijn beste vriend Dino tijdens een diamantenroof te onderzoeken. Franco blijkt een aandeel te hebben in de overval. Gesteund door zijn vrouw Viviana poogt hij deze nacht te overleven.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: