Quentin Tarantino komt naar Nederland om zijn filmboek voor te stellen - Actueel Cinema

   - 

Wie Quentin Tarantino graag eens live wil meemaken, moet op zondag 2 april naar Nederland. De Amerikaanse regisseur is dan in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam om er 'Cinema Speculation' voor te stellen, zijn recent verschenen boek waarin hij met veel geestdrift over zijn liefde voor films schrijft.

In 'Cinema Speculation' vertelt Tarantino over de films die hij vijftig jaar geleden als kind voor het eerst in de bioscoop zag. Tijdens het event gaat Tarantino, bekend van films als 'Reservoir Dogs', 'Pulp Fiction', de 'Kill Bill'-reeks, 'Django Unchained' en 'Once Upon a Time In... Hollywood', het dus ook hebben over wat hij de belangrijke Amerikaanse films uit de jaren zeventig vindt. In het boek zijn dat voor hem onder meer de films van Brian De Palma, 'The Godfather', 'Dirty Harry', 'Deliverance', 'Jaws', de blaxploitation-films, de films van Sam Peckinpah, enz. 

De 59-jarige regisseur zal ook een stuk voorlezen uit zijn nieuwe boek. 

Amsterdam neemt een speciale plek in het leven van Tarantino in. In 1992 bracht hij er drie maanden door in een eenkamerappartement zonder telefoon of fax om het scenario te schrijven dat 'Pulp Fiction' zou worden.

Tickets zijn beschikbaar van 89, 65 € maar het live-event is al uitverkocht. Wel is er een wachtlijst.

(Belga / LJO)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: