Vlaanderen en Jordanië sluiten coproductieakkoord voor audiovisuele sector - Actueel Cinema

   - 

Bij de Royal Film Commission in Amman, de hoofdstad van Jordanië, is gisteren een samenwerkingsakkoord voor audiovisuele coproductie tussen Vlaanderen en Jordanië ondertekend. Als Vlaams-Jordaanse coproducties officieel erkend worden, kunnen ze steunmaatregelen genieten en toegang krijgen tot een groter productiebudget. Dat meldt het kabinet van Jan Jambon, Vlaams minister voor Cultuur. 

In een coproductieakkoord leggen de betrokken overheden voorwaarden vast waaraan een productie moet voldoen om erkend te worden als officiële coproductie. Die status zorgt ervoor dat de productie in kwestie als een nationale productie wordt behandeld in de betrokken landen en dus ook steunmaatregelen van die landen kan genieten. "Door het coproductieakkoord zal de Vlaamse audiovisuele sector vlot gebruik kunnen maken van Jordaanse infrastructuur, financiële tegemoetkoming en de fantastische filmlocaties die het land te bieden heeft", klinkt het bij het kabinet van minister Jambon. "Bovendien zetten we met het akkoord een belangrijke stap in de verkenning van de ruimere Arabische filmwereld."

De eerste film die van dat samenwerkingsakkoord zal profiteren is "Rebel" van het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Die langspeelfilm wordt gedraaid op verschillende locaties in Jordanië. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: