Steven Spielberg maakt films voor Netflix - Actueel Cinema

   - 

Videostreamingdienst Netflix heeft de legendarische regisseur Steven Spielberg aan zich gebonden. De maker van films als Jaws, E.T., Jurassic Park en Schindler's List zal met zijn productiebedrijf Amblin Partners de komende jaren meerdere films per jaar maken voor Netflix. Wat de streamingdienst daarvoor betaalt, is niet bekendgemaakt. 

Spielberg sprak zich enkele jaren geleden nog uit tegen streamingdiensten. Hij vond toen dat films die voor streaming worden gemaakt en daardoor hoofdzakelijk op televisie worden bekeken, niet in aanmerking zouden moeten komen voor Oscars. In plaats daarvan zouden ze aan de verkiezingen voor de Emmy Awards mee moeten doen. Amblin maakt meer films dan alleen de projecten van Spielberg zelf. In 2018 zat het bedrijf achter Green Book, de film die dat jaar de Oscar voor beste film won. Een jaar later produceerde het bedrijf oorlogsfilm 1917.

Het is mogelijk dat Spielberg zelf ook films voor Netflix zal regisseren. Naar eigen zeggen raakte hij na gesprekken met medetopman Ted Sarandos van Netflix overtuigd dat hij samen met de streamingdienst "een geweldige kans heeft om nieuwe verhalen te vertellen en het publiek op een andere manier te bereiken". (Belga / Belga)

© Shutterstock

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: