Amerikaanse acteur Hal Holbrook op 95-jarige leeftijd overleden - Actueel Cinema

   - 

De bekroonde Amerikaanse acteur Hal Holbrook is op 95-jarige leeftijd overleden, zo heeft de krant New York Times (NYT) gisteravond (plaatselijke tijd) op gezag van zijn assistente Joyce Cohen bericht. Hij stierf reeds op 23 januari in zijn woning in het Californische Beverly Hills, de doodsoorzaak is niet bekend. 

Holbrook was vooral beroemd voor zijn vertolking van de Amerikaanse schrijver Mark Twain in een zelf geconcipieerde onemanshow, die hem in 1966 een Tony-award voor beste acteur in een theaterstuk opleverde. Daarbovenop komen meerdere televisiefilms en -series, zoals 'Lincoln', waarin Holbrook in 1974 de rol van de vroegere Amerikaanse president Abraham Lincoln (1809-1865) speelde. Hiervoor en voor andere vertolkingen op tv sleepte de acteur vijf keer een Emmy-award in de wacht. Holbrook was ook dikwijls op het witte doek te zien. Zijn rol als Ron Franz in 'Into the Wild' (2007, Sean Penn) was een Oscarnominatie waard. In 'All The Presidents' Men' (1976) over het Watergateschandaal speelde hij de figuur Deep Throat die de belangrijkste bron was van de journalisten van de Washington Post. De overledene kreeg nog andere onderscheidingen voor zijn acteerwerk. (Belga / Belga)

© s_bukley / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: