Dwayne 'The Rock' Johnson is Hollywoods best betaalde acteur - Actueel Cinema

   - 

Dwayne 'The Rock' Johnson is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de best betaalde acteur van Hollywood. Hij staat aan het hoofd van een lijst van acteurs die allemaal zeer lucratieve contracten met streaminggigant Netflix hebben. 

De voormalige professionele worstelaar heeft in het afgelopen jaar, dat eindigde in juni, 87,5 miljoen dollar verdiend. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van Forbes. Dat bedrag, dat iets lager ligt dan de 89,4 miljoen van vorig jaar, is deels te danken aan een uitbetaling van 23,5 miljoen dollar aan voor de Netflix actiefilm 'Red Notice'. Het streamingplatform is verantwoordelijk voor niet minder dan een kwart van de vergoedingen die dit jaar door de top 10 werden geïnd. 

Onder de sterren die het meest verdiend hebben aan Netflix, 140 miljoen dollar in totaal, staan op de tweede plaats Ryan Reynolds ('Six Underground' en 'Red Notice'), op de derde plaats Mark Wahlberg ('Spenser Confidential') en als vierde Ben Affleck ('The Last Thing He Wanted'). 

De maker van 'Hamilton', Lin-Manuel Miranda, zet zijn naam op de lijst nadat Disney 75 miljoen dollar heeft betaald om de rechten op de Broadway-productie te krijgen, die onlangs opnieuw de krantenkoppen haalde door vorige maand op Disney+ te worden uitgezonden. 

Bollywoodster Akshay Kumar en martial arts legende Jackie Chan keerden terug naar de top 10, net als Will Smith en Adam Sandler. Afwezig dit jaar zijn echter de acteurs uit de Marvel-films 'Avengers', die vorig jaar de ranglijst domineerden. Maar Vin Diesel, een pijler van de 'Fast & Furious' franchise, is nummer 5 met 54 miljoen. Deze ranking bevat geen actrices, omdat zij volgende maand op een aparte lijst verschijnen. De complete top 10: 1. Dwayne Johnson (87,5 miljoen) 2. Ryan Reynolds (71,5 miljoen) 3. Mark Wahlberg (58 miljoen) 4. Ben Affleck (55 miljoen) 5. Vin Diesel (54 miljoen) 6. Akshay Kumar (48,5 miljoen) 7. Lin-Manuel Miranda (45,5 miljoen) 8. Will Smith (44,5 miljoen) 9. Adam Sandler (41 miljoen) 10. Jackie Chan (40 miljoen) (Belga / Belga)

© Kathy Hutchins / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: