Terug naar de bioscoop: Welke films kan je gaan kijken? En hoe? - Actueel Cinema

   - 

Wat wij het meest gemist hebben tijdens de lockdown? Naar de bioscoop gaan natuurlijk! Hoewel thuisbioscopen en 4K-televisies een groot succes zijn, is dit toch niet hetzelfde als een avondje naar de cinema gaan. Vol spanning en ongeduld telden wij dan ook af naar de heropening van de bioscopen op woensdag 1 juli. Maar welke films kunnen we vanaf nu gaan kijken? Een korte samenvatting van wat er vandaag en de komende weken te zien zal zijn.

Films die opnieuw zullen verschijnen
Door de lockdown viel de release van een heleboel films in het water. Daarom zullen verschillende films opnieuw verschijnen zoals ONWARD, THE GENTLEMEN en 1917.

Films die rechtstreeks op VOD worden uitgebracht
Vanwege de pandemie hebben sommige distributeurs ervoor gekozen om hun films die in de bioscoop zouden uitgebracht worden rechtstreeks op VOD uit te brengen. Velen verschijnen nu toch in de bioscoop, nadat ze op VOD zijn uitgebracht. Dit is het geval voor BLOODSHOT, THE INVISIBLE MAN en THE HUNT, drie Sony-producties.

Erfgoedfilms
Sinds enkele jaren worden veel films in 4K gerestaureerd. Zo zal het publiek CRASH van David Cronenberg kunnen (her)ontdekken.

Laten we ook nog even de release van PARASITE vernoemen. Deze staat natuurlijk nog niet op de lijst van erfgoedfilms, maar deze was wel een immens succes op de laatste Oscars.

Nieuwe releases
Laten we tot slot overgaan tot de nieuwe films. Sommige films zouden in de afgelopen maanden worden uitgebracht en maken gebruik van de heropening van de zalen om deze nu uit te brengen. Hierdoor is 1 juli één van de drukste weken van 2020. Je krijgt de kans om een biopic te ontdekken over General DE GAULLE, de Tunesische film UN FILS, een documentaire over Leonard Cohen en zijn muze (MARIANNE & LEONARD: WORDS OF LOVE), een film over een jonge Letse slager die in Brussel aankomt (OLEG) en vele anderen: I STILL BELIEAVE, ESCAPE FROM PRETORIA, L'ODYSSEE DE CHOUM, MONOS, LINE OF DUTY, LE CRISTAL MAGIQUE, I SEE YOU, LYNN + LUCY.

Veiligheidsmaatregelen
De gebruikelijke veiligheidsmaatregelen zijn van kracht. Men moet afstand houden in de gemeenschappelijke ruimtes en in de zalen twee stoelen tussen elke "bubbel" laten. Het is mogelijk om in groep naar de bioscoop te gaan. In dat geval moeten er zitplaatsen vrijgehouden worden tussen mensen die geen deel uitmaken van diezelfde groep.

Wat betreft de alternatieve rij-"regel". Controleer bij je bioscoop of deze al dan niet van toepassing is. Sommige theaters kunnen dit mogelijks niet doen vanwege hun indeling. In de bioscopen van Kinepolis Group is het een goed idee om elke andere rij vrij te laten.

De meeste vestigingen stellen uiteraard handgel ter beschikking van de klanten en waar mogelijk zullen er verschillende in- en uitgangen zijn.

Wat het masker betreft, is het vanaf heden verplicht om dit te dragen in de bioscoopzalen.

In Brussel heeft de Adventure Cinema een ionisatiesysteem geïnstalleerd in het hele gebouw. Dit systeem zuivert de lucht en voorkomt zo vervuiling van het cliënteel.

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

La Planète Sauvage: de pionier in sci fi animatie - Actueel
Actueel

La Planète Sauvage: de pionier in sci fi animatie

Op de surrealistische planeet Ygam wonen Draags, reuzengrote blauwe humanoïden die mensen als huisdier houden. Deze "Oms" zijn tam, maar sommige kunnen ontsnappen en leven in het wild, waardoor de Draags hen zien als ongedierte. Wanneer een tam gemaakte Om plots iets intelligenter wordt dan de... Verder lezen...
De Oscars 2024-voorspellingen van Cinenews - Actueel
Actueel

De Oscars 2024-voorspellingen van Cinenews

De Oscars, officieel bekend als de Academy Awards, vormen een jaarlijkse ceremonie die wordt gehouden om de uitmuntendheid in de filmindustrie te erkennen en te vieren. Het evenement wordt georganiseerd door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), een organisatie die bestaat uit... Verder lezen...
Met En cour(t)s de route, nu al de tweede editie, worden vier Belgische kortfilmprogramma's voorgesteld die in het hele land te zien zullen zijn - Actueel
Actueel

Met En cour(t)s de route, nu al de tweede editie, worden vier Belgische kortfilmprogramma's voorgesteld die in het hele land te zien zullen zijn

Met selecties op grote festivals als Cannes en Berlijn deden Vlaamse, Waalse en Brusselse kortfilms de voorbije jaren heel wat stof opwaaien. Alleen geraakte dat heugelijke nieuws niet altijd voorbij de taalgrens. Met de steun van de Franse en Vlaamse Gemeenschap willen Dalton Distribution en... Verder lezen...
Naar wie gaat de Oscar voor Beste Actrice? - Actueel
Actueel

Naar wie gaat de Oscar voor Beste Actrice?

De Academy Awards, beter bekend als de Oscars, behoren tot de meest prestigieuze prijzen in de filmindustrie. Elk jaar worden ze uitgereikt door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences ter erkenning van uitmuntendheid in verschillende categorieën, waaronder Beste Actrice. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: