Flawless - Bespreking Cinema

 
'Flawless' is een thriller die je doet denken dat je weet hoe alles zal verlopen en vervolgens het tapijt onder je voeten weg trekt, een prestatie die je absoluut niet mag onderschatten. Gewoonlijk draaien avonturen als deze volledig rond de kraak, in dit geval is de film nauwelijks voorbij halfweg als de overvallers hun plan uitgevoerd hebben. Na een compleet overbodige intro die Demi Moore opvoert in bijzonder weinig overtuigende oudemensenmaquillage keert het verhaal een halve eeuw terug in de tijd, naar het moment dat Moore bij de diamantreus waar ze werkt tegen het glazen plafond botst (dat in die tijd voor vrouwen nog veel lager hing dan nu). Je snapt dus perfect waarom ze ermee instemt om conciërge Michael Caine te helpen bij zijn gewiekste plan en ook waarom ze bloednerveus wordt wanneer het niet uitdraait zoals ze gedacht had. 'Flawless' houdt zijn kaarten heel dicht tegen de borst en wanneer hij ze finaal op tafel gooit, ben je zowaar ontroerd. Dat heeft veel te maken met de vertolking van Michael Caine maar ook met het besef dat de multinational eigenlijk zijn eigen graf heeft gegraven. Een degelijke thriller die verder kijkt dan zijn neus lang is, zo lusten we ze wel. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Flawless

Flawless

Drama  Regie: Michael Radford Met: Demi Moore, Michael Caine, Joss Ackland,... London, de jaren '60. Een gepensioneerde Britse dief (Michael Caine) besluit weer wat leven in zijn saaie bestaan te brengen. Hij sluit een overeenkomst met een Amerikaanse dame (Demi Moore) en begint met het opzetten van een meesterlijke diamantenroof.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: