5 films ter inspiratie voor vakantie in eigen land

Ben je nog op zoek naar Belgische vakantie-inspiratie? Deze 5 Belgische topfilms rijken je alvast enkele toffe bestemmingen aan.
5 films ter inspiratie voor vakantie in eigen land

Door de hele coronacrisis ziet het ernaar uit dat we onze verre, buitenlandse reisplannen voor deze zomer zullen moeten opbergen en waarschijnlijk uitstellen naar later. Misschien dat een tripje naar één van onze buurlanden er wel nog in zit? Dat valt nog af te wachten.

Voor velen onder ons zal het deze zomer een vakantie in eigen land worden. Ben je nog op zoek naar Belgische vakantie-inspiratie? Deze 5 Belgische topfilms rijken je alvast enkele toffe bestemmingen aan. Van het prachtige, groene Limburg tot de gezellige Belgische kust en de Ardennen.

Marina - Drama
1
november 2013

Marina

Drama Regie: Stijn ConinxMet: Matteo Simoni, Chris Van den Durpel, Ludo Hellinx,...Italië 1948. De 10-jarige Rocco groeit op in een prachtig maar arm bergdorpje in Calabrië, tot zijn vader op een dag beslist om op zoek te gaan naar een betere toekomst voor zijn gezin. Hij vertrekt naar België, om daar geld te verdienen in de steenkoolmijnen, en dan naar zijn geboorteland terug te keren. Maar al vlug laat hij zijn gezin overkomen en zo wordt de jonge Rocco van de ene dag op de andere een migrant. De grauwe mijnstreek in Limburg, de ijzige winters, het racisme en de vreemde taal en cultuur zijn een domper op de levensvreugde van de kleine jongen. Rocco wil zijn zoals de andere kinderen en iemand worden en iets betekenen in het leven. Trailers
 

 Meningen

 Onze andere lijstjes


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: