Filmografie Maaike Neuville

Geboortedatum: 16/08/83 (37 jaar)
 Nationaliteit: België

Biografie

Voor haar opleiding aan de Studio Herman Teirlinck speelde ze al met Jeugdtheater Tespikon en bij het amateurtheater de Reynaertghesellen in Leuven en in Antigone en Creditcard called life: 16 beide bij het collectief BRONKS. 
 
Tijdens haar studies had ze een gastrol in de politieserie Rupel en stond ze op de planken met Smeltende gedachten (Villanella/BRONKS). In 2005 verwierf ze de titel van Meester in de dramatische kunst. 
 
Na haar studies stond ze in het theater met Rendez-Vous, Miss Moskou & De potloodmoordenaar (kunstencentrum Villanella) en Stukken Lees de volledige biografie n (theater tg Stan).[1] 
 
Samen met Michael Pas werkte ze voor Jeugd en Muziek het project Frulla Baas uit, muziekeducatie waar Wolfgang Amadeus Mozart wordt ontdekt aan de hand van zijn brieven gericht aan zijn nicht Frulla Baas (Maria Anna Thekla)[2]. 
 
Haar eerste filmrol was een hoofdrol als Charlotte in De Indringer (2005).[3] Daarna volgden Ik omhels je met 1000 armen, Gevangen, Droomtijd en Of Cats & Women. In 2009 wordt Dirty Mind uitgebracht waarin ze de rol van Kiki speelt. 
 
Op televisie kreeg ze hoofdrollen in de dramaseries Katarakt en De Smaak van De Keyser op de zondagavond van één. In 2009 volgde de rol van winkelhulp Anke Reyniers in de tragikomische serie Van vlees en bloed

Filmografie Maaike Neuville

Zagros - Drama

Zagros

Drama 
november 2017