Luc Besson verkoopt huis van Hollywood-legende Charlton Heston - Actueel Cinema

    
Actueel
Luc Besson verkoopt huis van Hollywood-legende Charlton Heston

Luc Besson verkoopt het voormalige huis van het inmiddels overleden Hollywood-icoon Charlton Heston. De Franse regisseur en producent vraagt 14.9 miljoen dollar (13,7 miljoen euro) voor de woning. Dat schrijft entertainmentssite Variety. Het is pas de tweede keer sinds de ingebruikname van de woning in 1959 dat het huis te koop staat. 

Charlton Heston - hij won een Oscar voor zijn rol in de Hollywoodklassieker "Ben-Hur" (1959), woonde in het huis, een opvallend hoekig gebouw ontworpen door de mondernistische architect William S. Beckett, voor bijna een halve eeuw, tot aan zijn dood in 2008. Daarna bleef het gebouw, gelegen op een heuvel hoog in de bergen boven Beverly Hills, eigendom van de familie Heston. Tot het in januari 2016 verkocht werd voor 12.2 miljoen dollar (ongeveer 11,2 miljoen euro) aan de Franse regisseur, scenarist en producent Luc Besson, bekend van kassakrakers als "Lucy" en "Le grand blue".

Uit beelden van het eigendom valt op te maken dat Besson eigenlijk nooit het huis ingetrokken is: de woning is momenteel halverwege een renovatie en veel van het hoofdgebouw is gestript. Volgens door de stad goedgekeurde plannen wilde Besson de bestaande woning radicaal herzien en uitbreiden. Om onbekende redenen heeft hij er echter voor gekozen om af te zien van de renovatie- en bouwplannen en zich van het onroerend goed met zwembad en tennisbaan te ontdoen. Aangezien het huis op de markt wordt gebracht als 'ontwikkelingsmogelijkheid' - wat in makelaarstermen zoveel wil zeggen als dat het platgegooid mag worden - lijkt de kans groot dat het voormalige Heston-landgoed binnenkort niet veel meer zal zijn dan een vervlogen herinnering aan het verleden.

Het huis van Charlton Heston is kort in volle glorie te zien in "Bowling for Columbine", een documentaire rond wapenhandel en wapenbezit in de VS, als filmmaker Michael Moore aan het slot bij Heston op bezoek gaat - Heston was voorzitter van de National Rifle Association. (Belga / Belga)

© Shutterstock

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Een sprankeltje James Bond in tijden van #covid-19 - Actueel

Een sprankeltje James Bond in tijden van #covid-19

Om jullie niet volledig op jullie honger te laten zitten hebben wij een overzicht gemaakt de James Bond films die je alvast ter voorbereiding op de release van No Time to Die in november kan bekijken. Tijd genoeg daarvoor nu we toch allemaal samen in quarantaine zitten!
Vanavond op TV: Last Knights - Actueel

Vanavond op TV: Last Knights

Kijk vanavond, op woensdag 1 april, om 20u40 op CAZ naar "Last Knights"!