"His Dark Materials" één van de duurste Britse reeksen ooit - Actueel Cinema

    
Actueel

Voor wie na het afscheid van "Game of Thrones" wanhopig op zoek is naar een nieuwe, groots opgezette fantasyreeks met een rist bovennatuurlijke wezens en een vleugje magie, kan "His Dark Materials" misschien redding brengen. Zo schrijft Humo. 

De BBC/HBO-productie "His Dark Materials" is een bewerking van de populaire fantasytrilogie van Philip Pullman met onder andere James McAvoy, Dafne Keen, Kit Connor, Lin-Manuel Miranda, Ruth Wilson en Andrew Scott als cast. "'His Dark Materials' vertelt het verhaal van de twaalfjarige Lyra Belacqua. Ze wordt een weeskind genoemd, maar eigenlijk is ze de dochter van Lord Asriel en Marisa Coulter, die elkaars politieke tegenstanders zijn in een groot machtsspel over de toekomst van de wereld. Van Lyra werd al bij haar geboorte gezegd dat ze de wereld zou veranderen. Meteen de reden waarom sommige krachten achter haar aan zitten."

Philip Pullman publiceerde zijn trilogie tussen 1995 en 2000, waardoor ze deels samenvalt met de zeven boeken over Harry Potter van J.K. Rowling (1997-2007). Rowlings boeken kregen de meeste aandacht.

"The Golden Compass", gebaseerd op het boek (1995) van Pullman, het eerste deel van de trilogie, werd in 2007 al eens verfilmd door Chris Weitz en had Nicole Kidman, Daniel Craig en Eva Green in de hoofdrollen. De film bracht minder op dan verwacht en leverde veel protesten op van christelijke groeperingen en de katholieke kerk. De verfilming van resterende delen van de trilogie is daardoor in duigen gevallen. "De makers hebben zich ingespannen om de rijke en gelaagde wereld uit de boeken recht te doen, en de wat ernstiger filosofische thematiek werd deze keer niet geschrapt. Draken zitten er niet in, wél pratende ijsberen en ook 'The North'."

"His Dark Materials" is vanaf vandaag te zien op Play van Telenet. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: Heat - Actueel

Vanavond op TV: Heat

Kijk vanavond, nu zondag 31 mei, om 20u45 op VIER naar "Heat"!
Vanavond op TV: World War Z - Actueel

Vanavond op TV: World War Z

Kijk vanavond, nu zondag 31 mei, om 20u35 op VTM naar "World War Z"!
Nieuwe klachten tegen producent Harvey Weinstein - Actueel

Nieuwe klachten tegen producent Harvey Weinstein

In een nieuwe rechtszaak tegen voormalig filmmagnaat Harvey Weinstein beschuldigen vier vrouwen hem van aanranding en verkrachting. Een van hen was destijds minderjarig.
Fassbinder-actrice Irm Hermann overleden - Actueel

Fassbinder-actrice Irm Hermann overleden

De Duitse actrice Irm Hermann, die meespeelde in verschillende films van Rainer Werner Fassbinder en andere bekende regisseurs van de Neuer Deutscher Film, is op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar manager donderdag bevestigd.
Vanavond op TV: Allied - Actueel

Vanavond op TV: Allied

Kijk vanavond, nu vrijdag 29 mei, om 22u30 op VTM naar "Allied"!
Vanavond op TV: Troy - Actueel

Vanavond op TV: Troy

Kijk vanavond, nu vrijdag 29 mei, om 20u35 op VIER naar "Troy"!
5 series voor de fans van Tom Clancy's Jack Ryan - Actueel

5 series voor de fans van Tom Clancy's Jack Ryan

Ben jij ook zo'n grote fan van Tom Clancy's Jack Ryan? Heb jij de eerste twee seizoenen ook op één twee drie uitgekeken? Wij maakten alvast een selectie van enkele gelijkaardige series die je kan bingewatchen terwijl je vol ongeduld wacht op seizoen drie!