"His Dark Materials" één van de duurste Britse reeksen ooit - Actueel Cinema

    
Actueel

Voor wie na het afscheid van "Game of Thrones" wanhopig op zoek is naar een nieuwe, groots opgezette fantasyreeks met een rist bovennatuurlijke wezens en een vleugje magie, kan "His Dark Materials" misschien redding brengen. Zo schrijft Humo. 

De BBC/HBO-productie "His Dark Materials" is een bewerking van de populaire fantasytrilogie van Philip Pullman met onder andere James McAvoy, Dafne Keen, Kit Connor, Lin-Manuel Miranda, Ruth Wilson en Andrew Scott als cast. "'His Dark Materials' vertelt het verhaal van de twaalfjarige Lyra Belacqua. Ze wordt een weeskind genoemd, maar eigenlijk is ze de dochter van Lord Asriel en Marisa Coulter, die elkaars politieke tegenstanders zijn in een groot machtsspel over de toekomst van de wereld. Van Lyra werd al bij haar geboorte gezegd dat ze de wereld zou veranderen. Meteen de reden waarom sommige krachten achter haar aan zitten."

Philip Pullman publiceerde zijn trilogie tussen 1995 en 2000, waardoor ze deels samenvalt met de zeven boeken over Harry Potter van J.K. Rowling (1997-2007). Rowlings boeken kregen de meeste aandacht.

"The Golden Compass", gebaseerd op het boek (1995) van Pullman, het eerste deel van de trilogie, werd in 2007 al eens verfilmd door Chris Weitz en had Nicole Kidman, Daniel Craig en Eva Green in de hoofdrollen. De film bracht minder op dan verwacht en leverde veel protesten op van christelijke groeperingen en de katholieke kerk. De verfilming van resterende delen van de trilogie is daardoor in duigen gevallen. "De makers hebben zich ingespannen om de rijke en gelaagde wereld uit de boeken recht te doen, en de wat ernstiger filosofische thematiek werd deze keer niet geschrapt. Draken zitten er niet in, wél pratende ijsberen en ook 'The North'."

"His Dark Materials" is vanaf vandaag te zien op Play van Telenet. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Dan toch een 'Friends'-reünie in de maak? - Actueel

Dan toch een 'Friends'-reünie in de maak?

Gaat de grote wens van 'Friends'-fans in vervulling? De zes hoofdrolspelers van 'Friends' en de bedenkers van de iconische hitserie zouden in gesprek zijn met HBO Max om een reüniespecial te maken. Wat het project juist inhoudt is nog niet bekend maar het zou niet gaan om nieuwe afleveringen.
'Game of Thrones'-actrice wil dolgraag eerste vrouwelijke James Bond worden - Actueel

'Game of Thrones'-actrice wil dolgraag eerste vrouwelijke James Bond worden

Volgend jaar komt de nieuwe 'James Bond'-film uit. Daarin zal Daniel Craig opnieuw de hoofdrol voor zijn rekening nemen, maar de kans bestaat dat een vrouw het daarna van hem overneemt. In dat geval kunnen de makers alvast rekenen op een wel heel populaire actrice.
5 films over autoracen - Actueel

5 films over autoracen

Deze week verschijnt het langverwachte "Le Mans 66" in de Belgische cinemazalen. Matt Damon speelt legende Carroll Shelby die wordt ingeschakeld door de Amerikaanse fabrikant Ford om een auto te maken die de Ferrari kan verslaan in de legendarische race van de 24 uur van Le Mans. De grote... Verder lezen...
De beste Vlaamse series op Netflix - Actueel

De beste Vlaamse series op Netflix

Eerder deze maand werd aangekondigd dat Sky een internationale remake van Beau Séjour zal maken. En ook Netflix voegt alsmaar meer Vlaamse series toe aan het aanbod.
His Dark Materials één van de duurste Britse reeksen ooit - Actueel

"His Dark Materials" één van de duurste Britse reeksen ooit

Voor wie na het afscheid van "Game of Thrones" wanhopig op zoek is naar een nieuwe, groots opgezette fantasyreeks met een rist bovennatuurlijke wezens en een vleugje magie, kan "His Dark Materials" misschien redding brengen. Zo schrijft Humo.
Dardenne-broers hopen op nominatie voor European Film Awards - Actueel

Dardenne-broers hopen op nominatie voor European Film Awards

Zaterdag worden in het Spaanse Sevilla de nominaties bekendgemaakt voor de European Film Awards (EFA). De Belgische film "Le Jeune Ahmed" van Jean-Pierre en Luc Dardenne en vijf Belgische coproducties maken deel uit van de 46 langspeelfilms die naar een nominatie dingen.
Richard Gere en Alejandra Silva verwachten samen tweede kind - Actueel

Richard Gere en Alejandra Silva verwachten samen tweede kind

De Amerikaanse acteur Richard Gere (70) en zijn vrouw Alejandra Silva (36) zijn negen maanden na de geboorte van hun zoon alweer in verwachting. Ingewijden zeggen in het Spaanse blad HOLA! dat de publicist en activiste inmiddels drie maanden zwanger is.