Mjólk: Een actuele fabel van waarheid - Actueel Cinema

   - 

Béliers maakte naam in Cannes door een prijs in de wacht te slepen met « Un Certain Regard » (2015), een film over de rivaliteit van twee schapenhouderij-broers. Nu schenkt de IJslandse regisseur Grìmur Hàkonarson de aandacht aan de boerengemeenschap met de 'MjÓlk. Een film over de melkoorlog.

Hàkonarson werd geïnspireerd door de politieke realiteit in een specifieke regio in IJsland: Skagafjörður. Hij vertelt op een briljante wijze over de strijd van Inga, een vrouwelijke landbouwer met schulden die onlangs weduwe werd. Ze besluit te rebelleren tegen het misbruikende monopolie en de maffia-technieken van haar zuivelcoöperatie.

Een ontroerend portret, een donker plot en rauwe, soms minimalistische dialogen verfraaid met prachtige IJslandse plattelandslandschappen. Dit belooft een heerlijk cinematografisch moment te worden!

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Mjólk

Mjólk

Drama  Regie: Grímur Hákonarson Inga en haar man hebben een melkveebedrijf in een klein dorpje in de buurt van Reykjavik. Wanneer hij plotseling sterft, neemt Inga alleen de touwtjes in handen van het familiebedrijf. Al snel ontdekt ze dat de coöperatie misbruik maakt van haar monopolie door allerlei verplichtingen op te leggen... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: