Stephen King wil nieuwe verfilming van 'Under The Dome', ditmaal door Netflix - Actueel Cinema

    
Actueel
Stephen King wil nieuwe verfilming van 'Under The Dome', ditmaal door Netflix

De Amerikaanse auteur Stephen King zag met lede ogen aan hoe de tv-reeks 'Under The Dome', gebaseerd zijn gelijknamige bestseller, langzaam wegzakte na een knaldebuut in 2013 op de Amerikaanse zender CBS; kijkers haakten af, het enthousiasme bij de vakpers temperde en de serie stierf een stille dood. Dat non-succes ligt King dermate zwaar op de maag dat hij zijn boek een tweede tv-leven wil gunnen. In een tweet spoort hij Netflix aan om een nieuwe poging te wagen. 

"Wat als Netflix 'Under The Dome' opnieuw op het scherm zou brengen, te beginnen van nul en ditmaal écht gebaseerd op het boek?", vroeg King zich gisteren luidop af op Twitter, waarmee hij tegelijk ook een steek uitdeelde aan CBS. De bestsellerauteur is kennelijk niet tevreden met de manier waarop de Amerikaanse zender zijn boek onder handen nam.

Under The Dome', een roman over een dorp dat plots onder een ondoordringbare, onzichtbare koepel terechtkomt en zo wordt afgesneden van de buitenwereld, verscheen in 2009 en werd in 2013 herwerkt tot een tv-serie. De eerste reacties waren positief, maar naargelang de serie vorderde verdween het enthousiasme samen met de kijkers. Nu lijkt King openlijk bij Netflix te solliciteren om van zijn boek alsnog die gedroomde hitserie te maken.

Het non-succes van 'Under The Dome' op CBS is slechts een kleine smet op de carrière van King, die als troost kan teren op een berg aan succesvolle boekenverfilmingen. Zo werden toppers als 'It', 'The Shining' en 'Shawshank Redemption' van het papier weergaloos vertaald naar het grote scherm, met telkens een stormloop aan de filmkassa's tot gevolg. (Belga / Belga)

© Najmi Arif / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Gossip Girl krijgt spin-off - Actueel

"Gossip Girl" krijgt spin-off

De populaire serie "Gossip Girl" krijgt een 2.0-versie. Op HBO Max, de nieuwe streamingdienst van Warner, zal volgend jaar een spin-off van de serie te zien zijn, zo schrijven Amerikaanse vakbladen.
Friends meubelcollectie binnenkort te koop - Actueel

Friends" meubelcollectie binnenkort te koop

De razendpopulaire sitcom "Friends" blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. De Amerikaanse meubelketen Pottery Barn brengt namelijk een meubelcollectie op de markt, met enkele iconische stukken uit de serie.
Hugh Grant ijvert voor einde sociale media - Actueel

Hugh Grant ijvert voor einde sociale media

Als het van Hugh Grant afhangt, zou sociale media geen lang leven meer beschoren zijn. "Ik zou er gewoon de stekker uittrekken", zei de "Notting Hill"-ster in de "My Favorite Episode" podcast van Variety.
Netflix schrapt omstreden scène uit 13 Reasons Why - Actueel

Netflix schrapt omstreden scène uit "13 Reasons Why"

Netflix heeft twee jaar na de première van de reeks "13 Reasons Why" beslist om een expliciete zelfmoordscène uit de laatste aflevering te schrappen. Dat meldt het streamingplatform via Twitter.
Marilyn Manson krijgt rol in miniserie van Stephen King - Actueel

Marilyn Manson krijgt rol in miniserie van Stephen King

De excentrieke Amerikaanse zanger Marilyn Manson heeft een rol te pakken in 'The Stand', een miniserie gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Stephen King. Dat vertelde Manson in een interview met hardrockmagazine Revolver.
Nieuwe 'Flintstones'-afleveringen in de maak - Actueel

Nieuwe 'Flintstones'-afleveringen in de maak

Alles komt terug, en dus ook 'The Flintstones'. De komische animatieserie over de prehistorische dorpsbewoners liep tussen 1960 en 1966 op de Amerikaanse zender ABC en krijgt nu een tweede leven, zo weet entertainmentmagazine Variety.