Stephen King wil nieuwe verfilming van 'Under The Dome', ditmaal door Netflix - Actueel Cinema

    
Actueel
Stephen King wil nieuwe verfilming van 'Under The Dome', ditmaal door Netflix

De Amerikaanse auteur Stephen King zag met lede ogen aan hoe de tv-reeks 'Under The Dome', gebaseerd zijn gelijknamige bestseller, langzaam wegzakte na een knaldebuut in 2013 op de Amerikaanse zender CBS; kijkers haakten af, het enthousiasme bij de vakpers temperde en de serie stierf een stille dood. Dat non-succes ligt King dermate zwaar op de maag dat hij zijn boek een tweede tv-leven wil gunnen. In een tweet spoort hij Netflix aan om een nieuwe poging te wagen. 

"Wat als Netflix 'Under The Dome' opnieuw op het scherm zou brengen, te beginnen van nul en ditmaal écht gebaseerd op het boek?", vroeg King zich gisteren luidop af op Twitter, waarmee hij tegelijk ook een steek uitdeelde aan CBS. De bestsellerauteur is kennelijk niet tevreden met de manier waarop de Amerikaanse zender zijn boek onder handen nam.

Under The Dome', een roman over een dorp dat plots onder een ondoordringbare, onzichtbare koepel terechtkomt en zo wordt afgesneden van de buitenwereld, verscheen in 2009 en werd in 2013 herwerkt tot een tv-serie. De eerste reacties waren positief, maar naargelang de serie vorderde verdween het enthousiasme samen met de kijkers. Nu lijkt King openlijk bij Netflix te solliciteren om van zijn boek alsnog die gedroomde hitserie te maken.

Het non-succes van 'Under The Dome' op CBS is slechts een kleine smet op de carrière van King, die als troost kan teren op een berg aan succesvolle boekenverfilmingen. Zo werden toppers als 'It', 'The Shining' en 'Shawshank Redemption' van het papier weergaloos vertaald naar het grote scherm, met telkens een stormloop aan de filmkassa's tot gevolg. (Belga / Belga)

© Najmi Arif / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Derde seizoen 'Stranger Things' 64 miljoen keer bekeken op 4 weken - Actueel

Derde seizoen 'Stranger Things' 64 miljoen keer bekeken op 4 weken

Tijdens de eerste vier weken die volgden op de release, is het derde seizoen van de Netflix-serie liefst 64 miljoen keer bekeken. Dat heeft het streamingplatform deze week zelf bekendgemaakt in een kwartaalbrief aan de aandeelhouders.
Jennifer Aniston breekt meteen Instagramrecord met nieuwe pagina - Actueel

Jennifer Aniston breekt meteen Instagramrecord met nieuwe pagina

Door eindelijk een eigen Instagramaccount aan te maken, heeft de Amerikaanse actrice Jennifer Aniston een wereldrecord gevestigd. Maar wat niemand wist, is dat Aniston al sinds jaar en dag op Instagram zat met een geheim account.
Amazon Prime komt met docuserie over Ted Bundy - Actueel

Amazon Prime komt met docuserie over Ted Bundy

Een nieuwe vijfdelige docuserie over de Amerikaanse seriemoordenaar Ted Bundy komt in 2020 naar Amazon Prime Video. De serie richt zich op de langdurige relatie van de seriemoordenaar met zijn vriendin.
'Desperate Housewife' Felicity Huffman meldt zich aan in gevangenis - Actueel

'Desperate Housewife' Felicity Huffman meldt zich aan in gevangenis

De Amerikaanse actrice Felicity Huffman, bekend van de tv-serie 'Desperate Housewives', heeft zich gisteren aangemeld in een gevangenis in Californië, waar ze twee weken achter de tralies zal zitten. De actrice werd in september veroordeeld tot twee weken gevangenisstraf voor het betalen van 15.000... Verder lezen...
Speeddate met... Patrice Toye! - Actueel

Speeddate met... Patrice Toye!

Muidhond van Patrice Toye (Rosie, Little Black Spiders) ging op het Filmfest Gent in wereldpremière én opende de officiële competitie. Best een moedige keuze van de programmators, aldus de regisseusse, gezien de gevoelige thematiek die ze erin aan bod laat komen. Daar is ze blij om. Er rust een... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
5 zombieseries voor fans van THE WALKING DEAD - Actueel

5 zombieseries voor fans van THE WALKING DEAD

Omdat het tiende seizoen van The Walking Dead net is van start is gegaan en Halloween dichterbij komt, selecteerde Cinenews vijf ZOMBIEseries die zéker en vast de moeite waard zijn.
Amerikaanse acteur Robert Forster overleden - Actueel

Amerikaanse acteur Robert Forster overleden

De Amerikaanse acteur acteur Robert Forster is vrijdag in Los Angeles overleden. Dat bericht de Britse openbare omroep BBC. Forster was vooral bekend van zijn rol in de film "Jackie Brown" van Quentin Tarantino, waarvoor hij genomineerd werd voor een Oscar voor beste mannelijke bijrol. De acteur... Verder lezen...
Will Smith werkt aan spin-off van 'Fresh Prince of Bel-Air' - Actueel

Will Smith werkt aan spin-off van 'Fresh Prince of Bel-Air'

Acteur Will Smith werkt aan een spin-off van de comedyserie 'The Fresh Prince of Bel-Air', die in de jaren 90 furore maakte. Dat berichten Amerikaanse media. De populaire sitcom deed de ster van Smith rijzen en lanceerde zijn acteercarrière.