Woody Allen draait deze zomer dan toch een nieuwe film - Actueel Cinema

   - 

Woody Allen draait deze zomer in het Spaanse San Sebastián zijn 51ste film. Internetgigant Amazon had zich geëngageerd om vier films van de New Yorkse regisseur te financieren maar kwam daar in februari op terug nadat beschuldigingen van seksueel misbruik weer naar boven kwamen. Allen, die de beschuldigingen van zijn adoptiedochter Dylan altijd heeft ontkend, heeft nu toch financiering gevonden bij Mediapro, het bedrijf dat ook zijn films "Midnight in Paris" en "Vicky Cristina Barcelona" produceerde. 

De film heeft momenteel nog geen titel maar volgens de Britse krant The Guardian zal hij in productie gaan als WASP2019. De cast bestaat grotendeels uit Europees talent, waaronder tweevoudig Oscarwinnnaar Christoph Walz, "Wonder Woman"-ster Elena Anaya, Sergi Lopez en Louis Garrel. Twee Amerikaanse acteurs hebben tot nog toe bevestigd: Gina Gershon en Wallace Shawn. De fotografie is opnieuw in handen van Vittorio Storaro, de Oscar-winnende camerman met wie Allen al samenwerkte voor "Café Society", "Wonder Wheel" en "A Rainy Day in New York".

Het verhaal gaat over een Amerikaanse echtpaar dat op bezoek is op het filmfestival van San Sebastián. Hun huwelijk komt onder druk te staan wanneer de man valt voor een "mooie Spaanse vrouw" en zij voor een "briljante Franse filmregisseur". De opnamen zijn voorzien van juli tot augustus.

Sinds de aantijgingen weer de kop op staken hebben verschillende acteurs en actrices publiek afstand van Woody Allen genomen. Onder andere Greta Gerwig, Ellen Page, Rebecca Hall en Colin Firth hebben verklaard dat ze niet opnieuw met Allen zouden werken. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: