Woody Allen draait deze zomer dan toch een nieuwe film - Actueel Cinema

    
Actueel
Woody Allen draait deze zomer dan toch een nieuwe film

Woody Allen draait deze zomer in het Spaanse San Sebastián zijn 51ste film. Internetgigant Amazon had zich geëngageerd om vier films van de New Yorkse regisseur te financieren maar kwam daar in februari op terug nadat beschuldigingen van seksueel misbruik weer naar boven kwamen. Allen, die de beschuldigingen van zijn adoptiedochter Dylan altijd heeft ontkend, heeft nu toch financiering gevonden bij Mediapro, het bedrijf dat ook zijn films "Midnight in Paris" en "Vicky Cristina Barcelona" produceerde. 

De film heeft momenteel nog geen titel maar volgens de Britse krant The Guardian zal hij in productie gaan als WASP2019. De cast bestaat grotendeels uit Europees talent, waaronder tweevoudig Oscarwinnnaar Christoph Walz, "Wonder Woman"-ster Elena Anaya, Sergi Lopez en Louis Garrel. Twee Amerikaanse acteurs hebben tot nog toe bevestigd: Gina Gershon en Wallace Shawn. De fotografie is opnieuw in handen van Vittorio Storaro, de Oscar-winnende camerman met wie Allen al samenwerkte voor "Café Society", "Wonder Wheel" en "A Rainy Day in New York".

Het verhaal gaat over een Amerikaanse echtpaar dat op bezoek is op het filmfestival van San Sebastián. Hun huwelijk komt onder druk te staan wanneer de man valt voor een "mooie Spaanse vrouw" en zij voor een "briljante Franse filmregisseur". De opnamen zijn voorzien van juli tot augustus.

Sinds de aantijgingen weer de kop op staken hebben verschillende acteurs en actrices publiek afstand van Woody Allen genomen. Onder andere Greta Gerwig, Ellen Page, Rebecca Hall en Colin Firth hebben verklaard dat ze niet opnieuw met Allen zouden werken. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Jennifer Lawrence niet nerveus voor bruiloft - Actueel

Jennifer Lawrence niet nerveus voor bruiloft

Jennifer Lawrence heeft totaal geen last van zenuwen tijdens het plannen van haar bruiloft. "Ik ben ook veel te lui om neurotisch te zijn", zegt de actrice, die sinds februari verloofd is met Cooke Maroney, in de podcast Naked with Catt Sadler.
Dwayne 'The Rock' Johson krijgt MTV Generation Award - Actueel

Dwayne 'The Rock' Johson krijgt MTV Generation Award

Dwayne 'The Rock' Johnson zal tijdens de uitreiking van de MTV Movie & TV Awards op 17 juni de MTV Generation Award in ontvangst mogen nemen. Dat maakte MTV zelf bekend.
Professor moet opstappen na Netflix-serie When They See Us - Actueel

Professor moet opstappen na Netflix-serie "When They See Us"

Elizabeth Lederer, de voormalige officier van justitie in de beroemde zaak rond de zogenoemde Central Park Five, heeft haar ontslag ingediend als professor aan de prestigieuze Columbia Law School nadat een grote groep zwarte studenten haar ontslag hadden geëist.
'Friends' themacafé opent de deuren in Manchester - Actueel

'Friends' themacafé opent de deuren in Manchester

De fans van de razend populaire sitcom 'Friends' kunnen hun hart ophalen in Manchester. Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de serie pakt de lokale Primark namelijk uit met een replica van de Central Perk coffee shop.
Bryan Singer betaalt 150.000 dollar om in misbruikzaak te schikken - Actueel

Bryan Singer betaalt 150.000 dollar om in misbruikzaak te schikken

De Amerikaanse filmregisseur Bryan Singer heeft een schikking getroffen in de zaak rond Cesar Sanchez-Guzman, die Singer beschuldigt van seksueel misbruik. De schikking houdt in dat Singer 150.000 dollar (ruim 132.000 euro) moet betalen, schrijft Los Angeles Times.
Gwyneth Paltrow woont niet samen met haar man - Actueel

Gwyneth Paltrow woont niet samen met haar man

Gwyneth Paltrow (46) is vorig jaar getrouwd met Brad Falchuk (48), maar ze hebben ervoor gekozen om niet in hetzelfde huis te wonen. Toch benadrukt de actrice dat ze "het ideale huwelijk" hebben. Paltrow deed die opvallende onthulling tijdens een bijzonder openhartig gesprek over haar huwelijk in... Verder lezen...