Chicago wil Empire-acteur Smollett vervolgen wegens niet betalen van gemaakte onkosten - Actueel Cinema

   - 

De stad Chicago wil de kosten die het maakte tijdens het onderzoek naar een vermeende racistisch en homofoob geïnspireerde aanval op Empire-acteur Jussie Smollett terugvorderen. Aangezien het om opgezet spel bleek te gaan, wil de stad de gemaakte kosten verhalen op de acteur. Het bedrag zou oplopen tot zo'n 130.000 dollar (een kleine 90.000 euro).

 Afgelopen week deelde de plaatselijke procureur mee dat de 16 aanklachten voor het faken van een haatmisdrijf geseponeerd werden. Die beslissing werd op veel onbegrip onthaald, onder meer door burgemeester Rahm Emanuel. Twee dagen later werd dan bekend gemaakt dat de gemaakte kosten verhaald zouden worden op de Empire-acteur. Smollett kreeg een week de tijd om 130.000 dollar (90.000 euro) te betalen, een termijn die gisteren verstreek. Daarom is de stad nu van plan om Smollett opnieuw voor de rechter te slepen. Ditmaal voor zijn weigering om het verschuldigde bedrag te betalen. Smollett blijft ondertussen zijn onschuld uitschreeuwen.

Op 29 januari vertelde hij aan de politie dat hij was belaagd door twee mannen, die hem herhaaldelijk sloegen en racistische opmerkingen naar zijn hoofd slingerden. Later bleek dat het wel eens om Smolletts persoonlijke trainer Abel Osundairo en zijn broer Ola zou kunnen gaan, die Smollett zelf ingehuurd had om een hoger loon af te dwingen. Smollett werd daarvoor aangeklaagd voor het verstrekken van foutieve informatie aan de politie, een aanklacht die later gesponeerd werd. "Ik werd verkozen dankzij mijn belofte om justitie te hervormen, om mensen uit de gevangenis te houden die geen gevaar voor de maatschappij vormen", schreef procureur Kim Foxx daarover in een opiniebijdrage in The Chicago Tribune. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: