Are You Series? viert al zijn zesde editie! - Actueel Cinema

    
Actueel
Are You Series? viert al zijn zesde editie!

Are You Series? trakteert de grootste bingewatchers al voor de 6e keer op puur kijkplezier, van 10 tot 16 december.
Dit jaar zet het festival series van Belgische makelij in de kijker: het team achter Ennemi Public 2 geeft de aftrap. De twee Vlaamse series Over Water (Eén) en De Dag (Vier en Telenet) zullen pas in 2019 op de buis verschijnen, maar worden alvast voorgesteld.
Adam Price, die in 2010 met Borgen een nieuwe wind door het Europese serielandschap liet waaien, is een van de eregasten. Hij brengt een masterclass en stelt het laatste seizoen van “Ride upon the Storm” voor.  
Op het programma prijken verder nog de exclusieve vertoningen van: My Brilliant Friend (L'Amica Geniale), de verfilming van Elena Ferrante's succesroman, de Noorse miniserie State of Happiness die de jury van het festival CanneSeries wist te overtuigen, het nieuwste pareltje van het Italiaanse kleine scherm, The Miracle (Il Miracolo), goed voor een Prix Spécial du Jury en een Prix du Meilleur Acteur op Séries Mania, de integrale vertoning van Coincoin et les Z’inhumains van Bruno Dumont en Hippocrate, de serie van Thomas Lilti met Louise Bourgoin. 
Series winnen elk jaar wat meer terrein in de filmindustrie en vallen het best in de smaak op het witte doek! Deze 6e editie van Are You Series?, een initiatief van BOZAR CINEMA, is daar hét bewijs van!

 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Docureeks over Tupac op komst - Actueel

Docureeks over Tupac op komst

Een vijfdelige docureeks over de iconische rapper Tupac Shakur is in de maak, weet de Britse muzieksite New Musical Express (NME). In de regiestoel zit Allen Hughes, die eerder de vierdelige muziekdocumentaire 'The Defiant Ones' regisseerde voor HBO.
Nieuwe seizoen van 'Stranger Things' zet Coca-Cola aan tot bizarre promostunt - Actueel

Nieuwe seizoen van 'Stranger Things' zet Coca-Cola aan tot bizarre promostunt

Het derde seizoen van 'Stranger Things' zit eraan te komen en daarom brengt Coca-Cola 'New Coke' weer op de markt. Het drankje is te zien in de nieuwe afleveringen van de Netflix-serie. New Cola werd voor het eerst gelanceerd in de jaren 80, maar deed het toen heel slecht.
Tolkien: Making Of - Making of

Tolkien: Making Of

John Ronald Reuel Tolkiens carrière heeft ontelbaar veel lezers gefascineerd sinds de publicatie van The Hobbit en The Lord of the Rings.
Actrice valt flauw op filmfestival Cannes door strakke jurk - Actueel

Actrice valt flauw op filmfestival Cannes door strakke jurk

Actrice Elle Fanning is tijdens een galadiner op het filmfestival van Cannes flauwgevallen. Achteraf liet ze op Instagram weten dat het voorval te wijten viel aan de te strakke jurk die ze droeg.
Wereldberoemde actrice Natalie Portman in Antwerpen gespot - Actueel

Wereldberoemde actrice Natalie Portman in Antwerpen gespot

De Amerikaanse actrice Natalie Portman is dit weekend in ons land gesignaleerd. De 37-jarige Oscarwinnares woonde in Antwerpen de première bij van 'Bach studies' van Ballet Vlaanderen, waarvan haar man Benjamin Millepied choreograaf is.
Tarantino vraagt om niets te verklappen van zijn nieuwe film - Actueel

Tarantino vraagt om niets te verklappen van zijn nieuwe film

De Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino heeft een open brief geschreven aan al wie zijn film 'Once upon a time... in Hollywood' gaat bekijken. De film is gisteren in de competitie van het filmfestival van Cannes uitgebracht. De regisseur vraagt in zijn brief om niets over de inhoud van de prent... Verder lezen...