Are You Series? viert al zijn zesde editie! - Actueel Cinema

    
Actueel
Are You Series? viert al zijn zesde editie!

Are You Series? trakteert de grootste bingewatchers al voor de 6e keer op puur kijkplezier, van 10 tot 16 december.
Dit jaar zet het festival series van Belgische makelij in de kijker: het team achter Ennemi Public 2 geeft de aftrap. De twee Vlaamse series Over Water (Eén) en De Dag (Vier en Telenet) zullen pas in 2019 op de buis verschijnen, maar worden alvast voorgesteld.
Adam Price, die in 2010 met Borgen een nieuwe wind door het Europese serielandschap liet waaien, is een van de eregasten. Hij brengt een masterclass en stelt het laatste seizoen van “Ride upon the Storm” voor.  
Op het programma prijken verder nog de exclusieve vertoningen van: My Brilliant Friend (L'Amica Geniale), de verfilming van Elena Ferrante's succesroman, de Noorse miniserie State of Happiness die de jury van het festival CanneSeries wist te overtuigen, het nieuwste pareltje van het Italiaanse kleine scherm, The Miracle (Il Miracolo), goed voor een Prix Spécial du Jury en een Prix du Meilleur Acteur op Séries Mania, de integrale vertoning van Coincoin et les Z’inhumains van Bruno Dumont en Hippocrate, de serie van Thomas Lilti met Louise Bourgoin. 
Series winnen elk jaar wat meer terrein in de filmindustrie en vallen het best in de smaak op het witte doek! Deze 6e editie van Are You Series?, een initiatief van BOZAR CINEMA, is daar hét bewijs van!

 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Woman at War: een toegewijde komedie boordevol charme - Actueel

Woman at War: een toegewijde komedie boordevol charme

Benedikt Erlingsson, die die we reeds opmerkten in 'Horses and Men', komt terug met een vrolijke verhaal met vele troeven: een briljante actrice, een rijk scenario,excentrieke en absurde humor en adembenemende landschappen. Wij zijn helemaal verliefd op deze IJslandse film!
Friends niet meer op Netflix in het nieuwe jaar? - Actueel

"Friends" niet meer op Netflix in het nieuwe jaar?

Even vrees bij het grote contingent "Friends"-liefhebbers. Er was namelijk sprake dat de populaire sitcom vanaf 2019 niet meer op Netflix beschikbaar zou zijn. De streamingdienst heeft nu zelf duidelijk geschept.
Nick Jonas stapt in het huwelijksbootje - Actueel

Nick Jonas stapt in het huwelijksbootje

De Amerikaanse zanger Nick Jonas en de Indiase actrice Priyanka Chopra hebben elkaar het jawoord gegeven. Het koppel organiseerde twee trouwfeesten: een bruiloft in India en een traditionele christelijke ceremonie.
Acteur Dave Mantel (37) overleden - Actueel

Acteur Dave Mantel (37) overleden

De Nederlandse acteur Dave Mantel, vooral bekend uit 'Goede Tijden, Slechte Tijden', is afgelopen weekend onverwacht overleden. Dat bevestigt producent en goede vriend Dave Schram, die voor de films 'Sonny Boy', 'De groeten van Mike!' en 'Spijt!' samenwerkte met de acteur.
Nicole Kidman moest schuilen voor schietpartij - Actueel

Nicole Kidman moest schuilen voor schietpartij

Tijdens de opnames van de film 'Destroyer' is Nicole Kidman opgeschrikt door een schietpartij. "Opeens sleurden ze me naar binnen en lag ik op de grond", huivert de actrice.