De money is voor Clooney - Actueel Cinema

   - 

Hollywoodster George Clooney is momenteel de best betaalde acteur wereldwijd, althans volgens een rangschikking van het Amerikaanse weekblad Forbes. De 57-jarige heeft naar schatting van het magazine de voorbije twaalf maanden 239 miljoen dollar (omgerekend 207 miljoen euro) op zijn bankrekening kunnen laten bijschrijven. Dat verhindert Clooney niet, nog wat bij te klussen: zo verdiende de lieveling van het vrouwelijke filmpubliek nog een flinke cent met de verkoop van zijn tequilabedrijf, dat hij een paar jaar geleden met twee partners had opgestart. 

Plaats twee is voor de voormalige worstelprof Dwayne 'The Rock'Johnson, die miljoenen mensen naar de bioscoop lokt met films als 'Jumanji: Welcome to the jungle'. Het voorbije jaar zorgde The Rock met een geschat inkomen van 124 miljoen dollar ervoor dat hij niet tegen de levensduurte moet worstelen. The Rock verwees met dat bedrag zijn collega Robert Downey Jr. en diens 81 miljoen naar het brons. De top tien wordt, in volgorde, vervolledigd door Chris Hemsworth (64,5 miljoen), Jackie Chan (45,5 miljoen), Will Smith (42 miljoen), Akshay Kumar (40,5 miljoen), Adam Sandler (39,5 miljoen), Salman Khan (38,5 miljoen) en Chris Evans (34 miljoen). Enkel voor naïevelingen merkwaardig: behalve Clooney zal je van de rest van de topverdieners zelden iemand in een zogenaamd "betere film" zien verschijnen. 

Vorige week maakte Forbes reeds de lijst van best verdienende actrices bekend. Die lijst werd, weinig verwonderlijk, aangevoerd door de 33-jarige Scarlett Johansson. Met haar 40,5 miljoen zou zij in een genderloze rangschikking echter niet verder dan een gedeelde zesde plaats met Kumar gekomen zijn. Voor wie Kumar niet kent: hij is dé Bollywoodster. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: