Ster op Walk of Fame voor 90-jarige Gina Lollobrigida - Actueel Cinema

   - 

Op de gezegende leeftijd van 90 heeft de Italiaanse actrice Gina Lollobrigida, destijds één van de grote sekssymbolen van het witte doek, gisteren late erkenning gekregen met een ster op de beroemde Walk of Fame. De diva speelde ooit aan de zijde van groten als Humphrey Bogart en Frank Sinatra, hield van de film, maar sloeg later in haar leven toch andere wegen in. 

Lollobrigida, in 1927 in het dorpje Subiaco ten oosten van Rome geboren, studeerde schilderkunst en beeldhouwkunst in de Eeuwige Stad vooraleer eerder toevallig in de filmwereld te verzeilen. Lange tijd gold zij als de "mooiste vrouw ter wereld". In de jaren 50 en 60 was zij voor vele mannen een weinig droge droom. In die periode blikte zij films in als 'Fanfan la Tulipe' en 'De Bultenaar van de Notre Dame'. Na haar filmcarrière boekte Lollobrigida, aan wie zelfs liedjes werden gewijd, successen als fotojournaliste (met portrettenreeksen van Fidel Castro, Salvador Dali en Henry Kissinger) en kunstenares.

"Ik ben behandeld als een koningin", zei een zichtbaar geëmotioneerde Lollobrigida tijdens de plechtigheid op de Walk of Fame. Daar gaf zij ook een goede raad aan eenieder die gezond oud wil worden: "Altijd werken". (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: