Atomic Blonde, Children of Chance, Dunkirk,… Uw DVD review - Actueel Cinema

   - 

Tussenin John Wick en Deadpool bevindt zich Atomic Blonde, die een centrale positie inneemt in de – op dit moment nog vrij korte - carrière van regisseur David Leitch. Een toffe kerel die zich meestal toespitst op secundaire rollen en stunts zoals in de Jason Bourne: The Legacy of 300 productie. Wanneer we hiernaar kijken begrijpen we onmiddellijk het hyperkinetisch kantje van deze man. Geen wonder dat zijn films zo goed zijn! En de vrouwelijke versie van John Wick en Jason Bourne is Atomic Blonde (James Blonde). Laten we toegeven dat Charlize Theron daarnaast ook een perfecte sidekick vindt in de persoon van James McAvoy. 

Score: 6,5 Bonus: Extra scènes, features, audiocommentaren

Goh, is het eigenlijk wel een verrassing om regisseur Christopher Nolan aan het roer te zien van een historische film? Zijn carrière is aanvankelijk gebaseerd op maniakale personages, met een groot gebrek aan slaap, beroofd van geheugen, of fetisjisten. Deze films namen snel de vorm aan van metafysische speurtochten of verhalen gebaseerd op kwantumtheorieën... Nolan creëert, ongeacht het onderwerp, nieuwe mythen om beter over de mensheid te spreken. We dompelen ons met veel plezier onder in de mythische battle in Dunkirk (Duinkerke)!

Score: 8 Bonus: De productie (2de dvd)

Met Transformers - The Last Knight duwt Michael Bay zijn fascinatie voor ‘het totale beeld’ verder naar voren. Het is aan jou om uit te maken of zo'n aanpak jou bevalt of niet. Wij waren in ieder geval écht enorm gefascineerd tijdens de actiescènes.

Score: 5,5 Bonus: Featurettes

Et voilà, twee releases die ons beiden op hun eigen manier het dynamische karakter van de Belgische documentairecinema tonen: 

Thierry Michel (L'homme qui répare les femmes) vertelt ons, samen met Pascal Colson (Footbal Made in Africa), over immigratiekinderen. Oftewel Belgische kinderen uit gezinnen die lang geleden op ons grondgebied zijn aangekomen om te werken in de mijnen. De kinderen werden ingezet in een oud mijnstadje in Cheratte in de provincie Luik. Het inhoud van Les enfants du hasard is eenvoudig en sterk: een dialoog tussen het pijnlijke verleden, het sterven van een economie, de onzekerheid, het heden, het schooljaar van de kinderen en de toekomst . Dit is een zeer rijke film!

Een ander werk, een ander onderwerp, EXPRMNTL vertelt het verhaal over de discussie betreffende vrijheid die vijf edities lang (van 1949 tot 1974) aanwezig was op het Internationaal Experimenteel Filmfestival van Knokke-le-Zoute. Gebaseerd op interviews met "overlevenden" (Agnes Varda, Jonas Mekas ...) en gebaseerd op informatie uit archieven (inclusief het woord van Jacques Ledoux), laat dit werk van de regisseur Brecht Debackere ons een mooi moment van "alter-cultuur" opnieuw beleven.

Score (gemiddeld): 7.5

De visie van Auguste Rodin, gespeeld door Jacques Doillon, is rigoureus, stevig maar vol gevoeligheid en past de essentiële waarde van de beeldhouwkunst toe: het hard werken. Vincent Lindon kampt met een imposante lichamelijkheid en Auguste Rodin met een imposante innerlijkheid.

Score (gemiddelde): 8

Deze remake van het klassieke "horrorverhaal" The Mummy is "verbazingwekkend" ... Universal liet dit mythische wezen een facelift ondergaan en richtte zich schaamteloos op het amateurpubliek van actiefilms. Deze film rust volledig op de schouders van Tom Cruise. En dit is slechts een van de vele rare elementen die regisseur Alex Kurtzman invoerde! Van rommel tot een zekere terughoudendheid, van humor tot "sensatie", lijkt de reis van de Mummy nogal flauw! Dus, het is zo absurd dat het bijna plezierig wordt.

Score: 6.5 Bonus: Extra scènes, features, audiocommentaren ...

't Eerste project van Raúl Arévalo, La colère d'un homme patient is een uitstekende film noir, in de trant van de speelfilms van Sam Peckinpah ... , droog, gewelddadig. La colère d'un homme patient heeft een enorme kracht. De film confronteert ons met wraak en het manipulatieve. We zeggen niets meer dan dat het wel echt de moeite is om deze Spaanse productie te bekijken. 

Beoordeling: 8 Bonus: Features ...

Edmond Zweck (Olivier Gourmet) heeft het soort bedrijf dat enige zekerheid zou moeten bieden, maar zijn bescheiden uitvaartbedrijf stort in. Zijn medewerkers Georges (Jean-Pierre Bacri) en Eddy (Arthur Dupont) laten helaas zelfs nog wat meer vallen door een begrafenisstoet om te zetten in Vaudeville ... Wat een Grand Froid!

Score: 7 Bonus: Extra scenes, features, kortfilm ...

Fiona Gordon en Dominique Abel namen voldoende  tijd om hun volgend werk te realiseren. Et voilà, daar is Paris pieds Nus, waar ze een mooi aandeel toevertrouwen aan Emanuelle Riva en Pierre Richard. Voor de rest niet veel nieuws in Parijs...

Score: 7 Bonus: Featurettes ...

In 't kort:

  • Gebaseerd op het klassieke gevecht tussen licht en schaduw, zal Mune onze lieve kleintjes zeker kunnen bekoren. Best leuk.

  • Twee verschrikkelijke rampen, beide gerelateerd aan David Hasselhoff: Baywatch en Killing Hasselhoff. We volgen onmiddellijk het bord "verplichte uitgang"!

  • En een goedkope S-F-film, a: Kill Switch.
  • Ook niet slecht, maar minder ondraaglijk, Cult of Chucky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Prijswinnende Iraanse regisseur Jafar Panahi in hongerstaking - Actueel
Actueel

Prijswinnende Iraanse regisseur Jafar Panahi in hongerstaking

De bekende Iraanse regisseur Jafar Panahi is in hongerstaking gegaan. Dat maakte hij bekend in een verklaring, die door zijn vrouw en zoon op Instagram werd gedeeld. Panahi, laureaat van het Cannes-filmfestival, zit sinds afgelopen zomer vast in de Evingevangenis (in het noordwesten van Teheran,... Verder lezen...
Actrice Geraldine Chaplin krijgt ster op Filmfestival Oostende - Actueel
Actueel

Actrice Geraldine Chaplin krijgt ster op Filmfestival Oostende

Actrice Geraldine Chaplin heeft vandaag een ster gekregen op het Filmfestival Oostende. De 78-jarige dochter van Charlie Chaplin onthulde vanwege de felle wind uitzonderlijk een duplicaat van de ster in Cultuurcentrum De Grote Post in Oostende. De echte ster is te vinden op de zeedijk. Verder lezen...
'Knock at the Cabin', M. Night Shyamalan's nieuwe nachtmerrie - Actueel
Actueel

'Knock at the Cabin', M. Night Shyamalan's nieuwe nachtmerrie

Deze week verschijnt "Knock at the Cabin" in de bioscoop. De getalenteerde M. Night Shyamalan (die het uitstekende Old, Split, The Sixth Sense maakte) gaat voor een 5 sterren cast bestaande uit Dave Bautista (Dune, Guardians of the Galaxy), Jonathan Groff (Hamilton, Mindhunter), Ben Aldridge (Pennyw... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: