10de editie van de BNP Paribas Fortis FILM DAYS - Actueel Cinema

    

e BNP Paribas Fortis FILM DAYS komen dichterbij! Dit filmfeest vindt dit jaar plaats op zondag 24, maandag 25, dinsdag 26 en woensdag 27 september in de deelnemende bioscopen (filmdays.be). Filmliefhebbers kunnen er terecht om topfilms in alle genres aan een uitzonderlijke korting te beleven.

De succesformule van de BNP Paribas Fortis Film Days: gedurende 4 dagen zijn alle films aan de helft van de prijs en dit voor iedereen, of u nu klant bent bij BNP Paribas Fortis of niet. Naast de reeds geprogrammeerde films, kan u ook een hele reeks avant-premières bijwonen.
 
American Assassin is een actiethriller van Michael Cuesta. Dylan O’Brien, bekend van o.a. The Maze Runner, speelt Mitch Rapp, een jonge CIA-agent die belust is op wraak. Mitch is helemaal kapot van de dood van zijn vriendin, die omkwam tijdens een terroristische aanval. Hij wordt onder de vleugels genomen van een veteraan uit de Koude Oorlog (Michael Keaton), die hem onderwerpt aan een strenge training. Dit stelt hem in staat om de gevaarlijkste vijanden van de natie achterna te jagen.

Good Time is een misdaadfilm van de broers Safdie die zijn internationale première op het het filmfestival van Cannes kreeg. Twilight - acteur Robert Pattinson speelt op overtuigende wijze de rol van Connie, een jonge man zonder toekomst, die zijn broer meesleurt in een bankoverval die verkeerd afloopt. Ook Jennifer Jason Leigh speelt mee.

The Only Living Boy in New York van Marc Webb is dan weer een ontroerende drama komedie met o.a. Jeff Bridges, Kate Beckinsale en Pierce Brosnan. Wanneer de net afgestudeerde rijkeluiszoon Thomas de buitenechtelijke relatie van zijn vader ontdekt, is hij eerst vastbesloten om zijn ouders samen te houden maar langzaamaan raakt hij zelf meer en meer geïntrigeerd door de sensuele vrouw.

The Glass Castle is gebaseerd op het autobiografische boek van schrijfster en journaliste Jeannette Walls. Met een excentrieke moeder en een dronkaard als vader beleefde Jeannette haar kindertijd in armoede. Het disfunctionele gezin leidde een rondtrekkend bestaan, steeds op de vlucht voor schuldeisers. Met Brie Larson, Woody Harrelson en Naomi Watts in de hoofdrollen.
 
In de Franse komedie Le sens de la fête van Olivier Nakache en Eric Toledano, het duo dat ook verantwoordelijk is voor het onvergetelijke Intouchables, dreigt het perfecte trouwfeest op een totale ramp uit te draaien. Jean-Pierre Bacri speelt geweldig zijn rol van perfectionistische knorrepot. Ook de personages van Jean-Paul Rouve en Gilles Lellouche zijn hilarisch. Fun verzekerd!
 
En aangezien de BNP Paribas Fortis Film Days de Belgische filmwereld een warm hart toedraagt, worden er ook Belgische films voorgesteld in avant-première. In de Vlaamse film Alleen Eline moet de jonge fysiotherapeute Eline zorgen voor de 6-jarige Joy, die een tragisch auto-ongeluk heeft gehad. Eline beseft al snel dat de vader van haar jonge patiënte de sleutel tot het herstel van het meisje in handen heeft. In haar vastberadenheid Joy te helpen, zoekt ze toenadering tot de mysterieuze zakenman, wat uitdraait op een relatie die schommelt tussen conflict, humor en romantiek. Alleen Eline is het aangrijpende debuut van Hugo Van Laere met in de cast o.a. Line Pillet, Yannick De Coster, Joren Seldeslachts en Marleen Merckx.

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Jodie Whittaker is ook volgend seizoen The Doctor in 'Doctor Who' - Actueel

Jodie Whittaker is ook volgend seizoen The Doctor in 'Doctor Who'

Jodie Whittaker heeft bevestigd dat ze ook volgend seizoen te zien zal zijn als protagoniste in 'Doctor Who'. Dat deed de Britse actrice in een interview met Entertainment Weekly. Het wordt het derde seizoen waarin Whittaker de tijdreizende Time Lord speelt in de iconische BBC-reeks.
George Clooney vreest in een rolstoel te belanden - Actueel

"George Clooney vreest in een rolstoel te belanden"

Het gaat niet goed met George Clooney. Zijn rugproblemen zijn zo ernstig dat hij vreest voor altijd in een rolstoel te belanden. "George is doodsbang om afhankelijk te worden van wie dan ook", klinkt het bij een vriend van de 58-jarige steracteur in magazine Primo.
Monty Python-ster Terry Jones is overleden - Actueel

Monty Python-ster Terry Jones is overleden

Terry Jones, een van de leden van de Britse comedygroep Monty Python, is overleden op 77-jarige leeftijd. Dat hebben zijn manager en zijn familie gemeld. Bij Jones werd in 2016 dementie vastgesteld.
Netflix toont interesse in Harry en Meghan - Actueel

Netflix toont interesse in Harry en Meghan

De laatste ontwikkelingen in het Britse koningshuis doen de populaire serie 'The Crown' bijwijlen verbleken. In plaats om jaren te wachten om het levensverhaal van de royals te verfilmen, heeft Netflix nu interesse getoond om de échte Harry en Meghan binnen te halen.
Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland - Actueel

Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland

Hollywoodster Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland. Dat heeft de acteur op sociale media bevestigd. De Griekse autoriteiten kennen Tom Hanks en zijn familie het Griekse staatsburgerschap toe wegens "uitzonderlijke diensten aan Griekenland". Hanks en zijn familie vallen de eer te beurt omdat ze... Verder lezen...
Komt er dan toch een Friends-reünie? - Actueel

Komt er dan toch een Friends-reünie?

Het is waarschijnlijk een van de meest gewenste televisiecomebacks: een reünie van de Friends-cast. HBO-bons Kevin Reilly heeft tijdens een persconferentie de hoop opnieuw doen oplaaien, want volgens hem ligt het idee nog steeds op tafel.