10de editie van de BNP Paribas Fortis FILM DAYS - Actueel Cinema

   - 

e BNP Paribas Fortis FILM DAYS komen dichterbij! Dit filmfeest vindt dit jaar plaats op zondag 24, maandag 25, dinsdag 26 en woensdag 27 september in de deelnemende bioscopen (filmdays.be). Filmliefhebbers kunnen er terecht om topfilms in alle genres aan een uitzonderlijke korting te beleven.

De succesformule van de BNP Paribas Fortis Film Days: gedurende 4 dagen zijn alle films aan de helft van de prijs en dit voor iedereen, of u nu klant bent bij BNP Paribas Fortis of niet. Naast de reeds geprogrammeerde films, kan u ook een hele reeks avant-premières bijwonen.
 
American Assassin is een actiethriller van Michael Cuesta. Dylan O’Brien, bekend van o.a. The Maze Runner, speelt Mitch Rapp, een jonge CIA-agent die belust is op wraak. Mitch is helemaal kapot van de dood van zijn vriendin, die omkwam tijdens een terroristische aanval. Hij wordt onder de vleugels genomen van een veteraan uit de Koude Oorlog (Michael Keaton), die hem onderwerpt aan een strenge training. Dit stelt hem in staat om de gevaarlijkste vijanden van de natie achterna te jagen.

Good Time is een misdaadfilm van de broers Safdie die zijn internationale première op het het filmfestival van Cannes kreeg. Twilight - acteur Robert Pattinson speelt op overtuigende wijze de rol van Connie, een jonge man zonder toekomst, die zijn broer meesleurt in een bankoverval die verkeerd afloopt. Ook Jennifer Jason Leigh speelt mee.

The Only Living Boy in New York van Marc Webb is dan weer een ontroerende drama komedie met o.a. Jeff Bridges, Kate Beckinsale en Pierce Brosnan. Wanneer de net afgestudeerde rijkeluiszoon Thomas de buitenechtelijke relatie van zijn vader ontdekt, is hij eerst vastbesloten om zijn ouders samen te houden maar langzaamaan raakt hij zelf meer en meer geïntrigeerd door de sensuele vrouw.

The Glass Castle is gebaseerd op het autobiografische boek van schrijfster en journaliste Jeannette Walls. Met een excentrieke moeder en een dronkaard als vader beleefde Jeannette haar kindertijd in armoede. Het disfunctionele gezin leidde een rondtrekkend bestaan, steeds op de vlucht voor schuldeisers. Met Brie Larson, Woody Harrelson en Naomi Watts in de hoofdrollen.
 
In de Franse komedie Le sens de la fête van Olivier Nakache en Eric Toledano, het duo dat ook verantwoordelijk is voor het onvergetelijke Intouchables, dreigt het perfecte trouwfeest op een totale ramp uit te draaien. Jean-Pierre Bacri speelt geweldig zijn rol van perfectionistische knorrepot. Ook de personages van Jean-Paul Rouve en Gilles Lellouche zijn hilarisch. Fun verzekerd!
 
En aangezien de BNP Paribas Fortis Film Days de Belgische filmwereld een warm hart toedraagt, worden er ook Belgische films voorgesteld in avant-première. In de Vlaamse film Alleen Eline moet de jonge fysiotherapeute Eline zorgen voor de 6-jarige Joy, die een tragisch auto-ongeluk heeft gehad. Eline beseft al snel dat de vader van haar jonge patiënte de sleutel tot het herstel van het meisje in handen heeft. In haar vastberadenheid Joy te helpen, zoekt ze toenadering tot de mysterieuze zakenman, wat uitdraait op een relatie die schommelt tussen conflict, humor en romantiek. Alleen Eline is het aangrijpende debuut van Hugo Van Laere met in de cast o.a. Line Pillet, Yannick De Coster, Joren Seldeslachts en Marleen Merckx.

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: