Actrice Robin Wright droomt van Michelle Obama als president - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse actrice Robin Wright, First Lady in de successerie "House of Cards", verklaarde vandaag ervan te dromen Michelle Obama als president te zien.

 "Ze zou een geweldige president zijn. Het zal tijd kosten de psychologie van de mensen te veranderen", verklaarde Wright op een conferentie in Cannes. Die ging over de plaats van vrouwen in de cinema. "Sinds zijn verkiezing heeft president Donald Trump als onze ideeën gestolen voor het vervolg van "House of Cards", zei de actrice ironisch over de politieke serie waarin een machiavellistische president wanhopig aan de macht probeert te blijven. Volgens Wright kan de ex-First Lady "hoop brengen" tijdens Trumps mandaat.

De 51-jarige actrice is binnenkort te zien in "Wonder Woman", een film die ze omschrijft als "de eerste superheldeninnenfilm". Ze vroeg aan de cinemabazen om zich in te zetten voor de plaats van de vrouw in de filmindustrie, omdat vrouwen nog steeds in de minderheid zijn. "Feminisme betekent gelijkheid, dat is alles. Hetzelfde werk voor hetzelfde loon", stelde Wright tijdens de conferentie. De actrice had het ook over het sexisme in het wereldje, waarbij ze een voorbeeld gaf uit haar jeugdjaren. Wright was 17 toen ze tijdens een casting in Parijs haar topje moest uitdoen. "Ik moest mijn topje uitdoen, hetgeen ik ook deed. De man zei: nee, ik had liever de borsten van dat andere meisje". Wright speelt niet alleen een grote rol in "House of Cards", maar realiseerde ook enkele afleveringen van de serie. In Cannes stelt ze haar eerste film "The Dark of Night" voor. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: