Stephen Fry mag dan toch weer BAFTA's presenteren na slechte grap - Actueel Cinema

   - 

Comedian en acteur Stephen Fry presenteert dit jaar opnieuw de Britse BAFTA's, dat meldt Variety vandaag. De awards zijn een reeks Britse filmprijzen die sinds 1948 jaarlijks wordt uitgereikt door de British Academy of Film and Television Arts. 

Even leek het erop dat Fry de presentatie deze editie niet op zich zou mogen nemen, nadat hij bij de presentatie in 2015 een opmerking over de excentrieke jurk van de kostuumontwerpster Jenny Beavan maakte. "Mad Max heeft het podium verlaten. Alleen de beste kostuumontwerpers komen naar een prijsuitreiking in een zak", zei Fry over haar excentrieke kledingkeuze. Beavan won een BAFTA voor haar kostuumontwerp in de actiefilm "Mad Max: Fury Road", tijdens de uitreiking droeg ze een zwarte lederen jas, witte t-shirt en zwarte broek. De opmerking viel niet in goede aarde bij het publiek en Fry kreeg via de sociale media een lading kritiek over zich heen. Fry weerlegde zijn grap via Twitter en noemde Beavan "een goede vriendin die de grap wel begreep". Beavan liet ook weten zich niet gekwetst te voelen: "Met Stephen Fry als presentator moet je een beetje voorbereid zijn op foute grappen", aldus de ontwerpster. Het weerhield Fry echter niet om zijn Twitter-account te verwijderen. Zijn volgers eisten in groten getale een excuus voor de opmerking, die kwam echter niet. Fry gooide nog een boos bericht de ether in, waarin hij zijn criticasters van antwoord diende: "Christus, ik wil weg van deze planeet". De komiek sluit echter de deuren tot Twitter niet voorgoed.

De nominaties voor de BAFTA's zullen op 10 januari aangekondigd worden. De Britse versie van de Oscars worden op 12 februari in de Royal Albert Hall in Londen, de nieuwe locatie, uitgereikt. Het is de twaalfde keer dat de 59-jarige Fry gastheer is. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen! - Actueel
Actueel

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen!

Na jaren van ontwikkeling beginnen de opnames van 'Riddick: Furya' in augustus in Europa. Vin Diesel keert officieel terug naar de wereld van Pitch Black en de galactische antiheld Riddick, de sci-fi actiefranchise die van hem een begrip maakte. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: