Deadpool, Zootopia, Anomalisa... Uw DVDreview ! - Review Cinema

   - 

Natuurlijk moet Deadpool niet inboeten aan « awesomeness » bij zijn overgang op home video edition. Wij hebben de Blu-ray versie getest, en konden een goede beeldkwaliteit vaststellen (klaar en duidelijk) als een uitstekend geluid (7.1 voor de originele versie. 5.1 voor de Franstalige versie)… oneindig veel kijkplezier dus voor deze beste Marvel film tot nu toe.

Uniek, zowel op het gebied van de comics als de film ! Deadpool bezit heel wat attributen die elke geek wel aantrekken : heel wat referenties, gags en zalige dialogen !

Beoordeling : 8,5/10 Bonus : Verwijderde scènes, blooper, making of…

Of het nu zijn samenwerkingen zijn met Michel Gondry en Spike Jonze, of zijn eigen werk is, Charlie Kaufman heeft duidelijk een voorkeur voor het vreemde en lichtjes gestoorde… net genoeg, zodoende zijn zijn werken telkens opnieuw eerder naar het eigenaardige neigend, zonder ooit te overdrijven of ongeloofwaardig te worden. Deze flirt tussen het conrete en de abstracte fantasie maakt Kaufman eens te meer duidelijk met Anomalisa, in stop-motion. Het resultaat is gewoonweg schitterend !

Beoordeling : 7,5/10 Bonus : Featurettes

Disney is nooit gierig als het op home entertainement edities aankomt… en het uitstekende Zootopia is daar ook geen uitzondering op. De 3D en 2D versies, gegroepeerd in één box, bezitten alles wat we ook maar mochten verwachten : rijk aan kleur, contrast en klare diepte-effecten die deze reis doorheen de dierenwereld alsmaar aangenamer maken. Natuurlijk is de 2D ook uistekend ! Op gebied van geluid is het 7.1 voor het Frans en het Engels, het Nederlands verkiest een 5.1.

Een mooie release !

Beoordeling : 8/10 Bonus : featurettes, verwijderde scènes…

Onuitgegeven in onze contreien, en nochtans bezit The Witch een sterke reputatie als het op « angstprenten » aankomt. Deze eerste film van Robert Eggers, vol onrustwekkende sferen, mist jammer genoeg aan beheersing. Niet veel meer dus dan een gelikte fotografie en een intrigerend verhaal. Geen grote huiveringen of grote verrassingen. Een middelmatig succes dus, toch het bekijken waard, al is het maar voor de schoonheid van de beelden.

Beoordeling : 6,5/10

Terwijl het vervolg onze zalen begint in te palmen is de originele Independence Day er nog niet in geslaagd de grootsheid van Emmerich op DVD of Blu ray te krijgen. Jammer voor de fans (waar wij niet deel van uitmaken !) ! Nu is er dus een dubbele Blu ray en een bijna niet gemasterde DVD. Op geluidsgebied blijft het 5.1 sound.

Daarnaast is er ook nog wat bonusmateriaal… maar veel is het niet !

Beoordeling : 6/10 Bonus : Independence Day : retrospective, origineel einde, making of, featurettes, …

In het kort :

Gezien de eerste Zoolander al pover was konden we ook niet echt veel meer verwachten van de « sequel » Zoolander 2 !

En hup, een remake van The Secret in Their Eyes, van de Argentijnse regisseur Juan José Campanella… matig !

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: