Deadpool, Zootopia, Anomalisa... Uw DVDreview ! - Review Cinema

   - 

Natuurlijk moet Deadpool niet inboeten aan « awesomeness » bij zijn overgang op home video edition. Wij hebben de Blu-ray versie getest, en konden een goede beeldkwaliteit vaststellen (klaar en duidelijk) als een uitstekend geluid (7.1 voor de originele versie. 5.1 voor de Franstalige versie)… oneindig veel kijkplezier dus voor deze beste Marvel film tot nu toe.

Uniek, zowel op het gebied van de comics als de film ! Deadpool bezit heel wat attributen die elke geek wel aantrekken : heel wat referenties, gags en zalige dialogen !

Beoordeling : 8,5/10 Bonus : Verwijderde scènes, blooper, making of…

Of het nu zijn samenwerkingen zijn met Michel Gondry en Spike Jonze, of zijn eigen werk is, Charlie Kaufman heeft duidelijk een voorkeur voor het vreemde en lichtjes gestoorde… net genoeg, zodoende zijn zijn werken telkens opnieuw eerder naar het eigenaardige neigend, zonder ooit te overdrijven of ongeloofwaardig te worden. Deze flirt tussen het conrete en de abstracte fantasie maakt Kaufman eens te meer duidelijk met Anomalisa, in stop-motion. Het resultaat is gewoonweg schitterend !

Beoordeling : 7,5/10 Bonus : Featurettes

Disney is nooit gierig als het op home entertainement edities aankomt… en het uitstekende Zootopia is daar ook geen uitzondering op. De 3D en 2D versies, gegroepeerd in één box, bezitten alles wat we ook maar mochten verwachten : rijk aan kleur, contrast en klare diepte-effecten die deze reis doorheen de dierenwereld alsmaar aangenamer maken. Natuurlijk is de 2D ook uistekend ! Op gebied van geluid is het 7.1 voor het Frans en het Engels, het Nederlands verkiest een 5.1.

Een mooie release !

Beoordeling : 8/10 Bonus : featurettes, verwijderde scènes…

Onuitgegeven in onze contreien, en nochtans bezit The Witch een sterke reputatie als het op « angstprenten » aankomt. Deze eerste film van Robert Eggers, vol onrustwekkende sferen, mist jammer genoeg aan beheersing. Niet veel meer dus dan een gelikte fotografie en een intrigerend verhaal. Geen grote huiveringen of grote verrassingen. Een middelmatig succes dus, toch het bekijken waard, al is het maar voor de schoonheid van de beelden.

Beoordeling : 6,5/10

Terwijl het vervolg onze zalen begint in te palmen is de originele Independence Day er nog niet in geslaagd de grootsheid van Emmerich op DVD of Blu ray te krijgen. Jammer voor de fans (waar wij niet deel van uitmaken !) ! Nu is er dus een dubbele Blu ray en een bijna niet gemasterde DVD. Op geluidsgebied blijft het 5.1 sound.

Daarnaast is er ook nog wat bonusmateriaal… maar veel is het niet !

Beoordeling : 6/10 Bonus : Independence Day : retrospective, origineel einde, making of, featurettes, …

In het kort :

Gezien de eerste Zoolander al pover was konden we ook niet echt veel meer verwachten van de « sequel » Zoolander 2 !

En hup, een remake van The Secret in Their Eyes, van de Argentijnse regisseur Juan José Campanella… matig !

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

'Power Rangers'-acteur Jason David Frank (49) overleden - Actueel
Actueel

'Power Rangers'-acteur Jason David Frank (49) overleden

De Amerikaanse acteur Jason David Frank, die in de jaren negentig meespeelde in de populaire kinderreeks Mighty Morphin Power Rangers, is op 49-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn manager Justine Hunt bekendgemaakt. De doodsoorzaak werd niet meegedeeld door Hunt. Verder lezen...
'Zillion' trok al meer dan 350.000 bezoekers - Actueel
Actueel

'Zillion' trok al meer dan 350.000 bezoekers

Drie weken na zijn release heeft 'Zillion', de nieuwe speelfilm van Robin Pront, al 356.000 bezoekers naar de bioscoop gelokt. Dat meldt Kinepolis Film Distribution (KFD) donderdag. Daarmee staat de film op nummer 1 in de Vlaamse box office. Verder lezen...
'Neighbours' maakt doorstart op Amazon Prime - Actueel
Actueel

'Neighbours' maakt doorstart op Amazon Prime

De bekende Australische soap Neigbours loopt dan toch niet ten einde. Begin dit jaar kondigden de producenten aan dat het einde van de reeks er zat aan te komen, maar dat was zonder Amazon gerekend. Het techbedrijf neemt de titel over en zal afleveringen maken om uit te zenden op Amazon Freevee,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: